Támad a kormányzati kánikulakommandó

2008.06.19.

Kommandósok mennek a taxisok ellen
Június 30-án indul az úgynevezett kánikulakommandó, amelynek munkájában nyolc hatóság vesz részt. A kommandó elsősorban a fürdőket, a strandokat, a vendéglátó-ipari egységeket, valamint a taxikat ellenőrzi  Főhet a feje a taxisoknak és a büféseknek.

Június 30-án indul az úgynevezett Kánikula-kommandó, amelynek munkájában nyolc hatóság vesz részt - jelentette be Kondorosi Ferenc kormánybiztos csütörtökön. Hangsúlyozta: most először a szakmai érdekképviseleti szervezetek képviselői is részt vehetnek az ellenőrzésekben.

Mint mondta, elsősorban a fürdőket, a strandokat, a vendéglátó-ipari egységeket, valamint a taxikat ellenőrzik. Úgy fogalmazott, az ellenőrzéssorozatban nincsenek ellenfelek, a partnerség jegyében zajlik, és nem bírság-ipart működtetnek majd.

Kondorosi Ferenc kitért arra: céljuk, hogy a külföldiek jól érezzék magukat Magyarországon, és tovább nőjön az emberek hétköznapi biztonsága. Kérdésre válaszolva a kormánybiztos elmondta: az ellenőrzéssorozatban - amelyben ugyanaz a nyolc hatóság vesz részt, mint korábbiakban - augusztus 25-én zárul.