Reggeli kávé

2006.06.18.

Vasárnap tartják az első Apák Napját
Keresik az ország apukáját. A Győri Nők Független Szervezetének kezdeményezésére vasárnap tartják az első Apák Napját Magyarországon.

Egy "hétpróbás" megmérettetésen döntik el, ki lesz az ország legrátermettebb apukája.

 


Magyar és magyarellenes siker a szlovák választásokon

A vasárnap reggelre összesített előzetes eredmények szerint az ellenzéki Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) a szavazatok 29,14 százalékát szerezte meg. 18,35 százalékkal második az eddigi miniszterelnök, Mikulás Dzurinda vezette Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió-Demokrata Párt (SDKÚ-DS). Harmadikként a szélsőségesnek minősülő, eddig parlamenten kívüli Szlovák Nemzeti Párt (SNS) végzett 11,73 százalékkal. Alig valamivel kisebb, 11,68 százalékos eredményt ért a Magyar Koalíció Pártja (MKP), ami a párt mindenkori legjobb eredményének számít.

 


Rákóczi Ferenc és Kun Béla is irtotta a szlovákokat!

Csak Jan Slota magyarellenes kirohanásai vittek színt az amúgy meglehetősen álmos választási kampányba Szlovákiában. Bár a pártok szavazótábora többé-kevésbé stabil, nehéz megjósolni, milyen kormány alakulhat meg, egyáltalán nem kizárt azonban a szélsőségesek bekerülése a hatalomba. A Magyar Koalíció Pártja jó eséllyel őrizheti meg eddigi támogatottságát.

 


Lesz végre vita Kádár Jánosról?

Kádárról, a Kádár-rendszerről végre beszélni kéne. Kornis Mihály
bevallottan személyes véleményével vitát provokál, de nem akarja elvenni a történész szakma kenyerét.

 


Japán szerint támadásnak minősül, ha Észak-Korea rakétát lő az országra

A népi demokráciában készül valami, a lakosságnak fel kell húznia a nemzeti lobogót, este meg egy különleges programot kell nézniük a tévében.

 


Zalatnay könyörög Révész Sándornak

A raboskodó Zalatnay Cini 240 perc beszélőt kapott, amelyet a rácsokon túl tölthetett szeretteivel. Az énekesnő idekint vett egy nagy levegőt, és feltárcsázta első férje új feleségét. Ugyanis, mint lapunknak elárulta, nagyon szíven ütötte, hogy Révész Sándor nem hajlandó vele fellépni. Cini ezért Révész mostani asszonyától kért segítséget.

 


Fiatalabbak vagyunk mint gondolnánk

Valójában sokkal fiatalabb az emberiség a személyigazolványban feltüntetett éveknél – legalábbis néhány svéd tudós szerint. Mivel az emberi sejtek és szövetek folyamatosan újulnak, néhány testrészünk hónapokkal, sőt évekkel fiatalabb a hivatalosan feljegyezett korunknál.

 


Csaknem minden második rendőrautó összetörik

Magyarországon a rendőrautók csaknem fele összetört tavaly kisebb-nagyobb mértékben, több mint 1500 járőrautót kellett karambol miatt szervízbe vinni. A legtöbb rendőrautó - 1500-ból 558 - Budapesten sérült meg. A járőrautókban keletkezett kár szinte minden évben megközelíti a 100 millió forintot.

 


Már halálos áldozata is van a balatoni szezonnak

A fiatal férfi fürdés közben lett rosszul, elmerült , és a vízi mentők már csak a holttestét találták meg.
A balatoni fürdőzés első áldozata egy 36 éves magyar férfi, aki a Siófok előtti területen fürdés közben rosszul lett, elmerült és már csak a holttestét találták meg - közölte Horváth László őrnagy, a Balatoni Vízi-rendészeti Kapitányság vezetője.

 


Bizarr baleset: a két halott mellett egy levágott fejet is találtak

Egy szörnyű balesethez vonult ki helyszínelni az idahói rendőrség. A frontális karambolban meghalt anya és lánya testén kívül azonban egy levágott fejet is találtak az út szélén.

 


Emlék Puskás Ferenctől

A németek nagy becsben tartják a magyar zászlót.
Az 1954-es világbajnokság berni döntőjében az Aranycsapat -nagy meglepetésre - 3-2-es vereséget szenvedett az NSZK-tól.

 


Ki meri tölteni a halálos tesztet?

Sok ember kíváncsi arra, vajon hány éves koráig fog élni, és ezért még jósnőhöz is képes elmenni. Most azonban egy internetes oldalon bárki kiszámíthatja meddig fog élni. Így tett Bálint Toncsi is, aki örömmel vállalkozott a teszt kitöltésére. Kiderült, hogy az ex-szépségkirálynő boldog 83 éves dédnagymama is lehet, de párja, Hajdú Pétert túl fogja őt élni. Havas Henrik azonban mindenféle teszt nélkül is tudja, hogy ő bizony a kilencven évet is meg fogja élni, Soma pedig annyiszor csalódott már a tesztekben, hogy már nem tud hinni nekik.