A taxikat ellenőrizték a budapesti pályaudvarok környékén

2010.06.30.

automenedzser.hu
A taxikra kiterjedő, fokozott ellenőrzést tartott kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és több szervezet a turisztikailag frekventált fővárosi pályaudvarok környékén - közölte Papp Judit, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint az akció során 128 gépjárművezetőt, illetve autót ellenőriztek a Nyugati pályaudvarnál és a Keleti pályaudvarnál. A Fővárosi Közterület-felügyelet hét esetben szabott ki helyszíni bírságot, míg a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai öt emberrel szemben tettek szabálysértési feljelentést. A Nemzeti Közlekedési Hatóság hat járművet rendelt be soron kívüli műszaki vizsgálatra, továbbá két jármű műszaki vizsgáját érvénytelenítette.

Az akció során különös figyelemmel ellenőrizték a járművek rendszámtábláját, és ha valamilyen hiányosságot tapasztaltak, azonnal intézkedtek az adott jármű vezetőjével szemben. A rendőrség a szabályszegések visszaszorítása érdekében szükségesnek tartja, hogy "hasonlóan komplex intézkedésekkel a jövőben is visszatérően és fokozottan hajtson végre fokozott ellenőrzéseket".