Citys nem volt jelen a késelésnél

2006.03.08.

Tamás Miklós a City Taxi Elnöke nyilatkozott a hallotaxinak
Miután végre megbízható adatokat kaptunk, (mert először teljesen más névvel, címmel és időponttal kerestünk a számítógépben) sikerült azonosítani a megrendelést, és a kollegát.

A rendelés, társaságunkhoz, 04. 01 perckor érkezett, egy Andrássy úti címre. Innen az úti cél, a Margit-híd budai hídfője volt. Megérkezésnél, az óra 980.-ft.-ot mutatott, amit az erősen illuminált utasok, egy kétszáz forintossal szerettek volna kiegyenlíteni.
Ekkor keletkezett, a sajtóban már sok verzióban megjelent konfliktus, ami dulakodásba torkollott. A dulakodás láttán, megállt több taxis, és kollegánk segítségére sietett. Tehát, nem ő hívott segítséget, hiszen azt a legegyszerűbben az URH-n tehette volna meg, hanem az arra haladó taxisok maguktól álltak meg, (ahogy ez tőlük elvárható) segíteni. Az ott lezajlott verekedés részletei, a mi számunkra is homályosak, de a végén, kb. 04.15 perckor a taxisok, és az utasok is elhagyták a helyszínt.
Az Angolok a Komjádi uszoda felé távoztak.
Hogy utána mi történt, az események miként torkollottak, az eredeti helyszíntől igen csak távol eső - a Moszkva tér fölött lévő - Fillér utca és Káplár utca sarkán történt késelésbe, kicsivel öt óra után, ennek kiderítése a rendőrség feladata, én találgatásokba bocsátkozni nem akarok.
A City Taxi vezetősége nevében azt kijelenthetem,  miután az utasokkal  efféle bánásmód cégünknél nem megengedett, és a kollega konfliktuskezelésből elégtelenre vizsgázott, vele szemben a legkeményebb szankciót fogjuk alkalmazni.
A City Taxi  a nyomozás lezárásáig, semmilyen további intézkedést nem tesz az ügyben. Itt olyan horderejű vádak vannak megfogalmazva, ami túlnő egy taxitársaság etikai bizottságának hatáskörén.

Tamás Miklós
City Taxi Elnök