Visszapillantó tükör miatt állt a forgalom Budapesten

2006.11.02.

Kedden egy visszapillantó lerúgása miatt állt a forgalom fél Budapesten.
A temetőbe igyekvők miatt várható volt, hogy kedden délután nagy dugó lesz a fővárosban, de egy-két esemény erre még rá is tett. Már délután négykor állt a Váci út befelé a Dózsa György úttól, mert a Nyugati téri felüljáró előtt egy taxisnak most nem sikerült bepofátlankodnia a sor elejére, így aztán elfgolalt másfél sávot.

A Krisztina körút - Attila út találkozásánál a tűzoltók dolgoztak egy házon, emiatt a forgalmat a sínekre terelték, emiatt aztán többek a Nagykörút a Margit híd felé, a Margit híd, a Margit körút, a Moszkva tér, a Krisztina körút, az Attila út, az Alkotás utca, a BAH-csomópont is teljesen beállt.

Aztán 5 óra körül hallgató jelezte, hogy a Margit híd pesti felhajtójában egy személyautó és egy BKV busz ütközött, még nagyobb torlódást okozva. Ezután több hallgató is telefonált, hogy valami történt a Jászai Mari térnél, és csak egy sáv járható Buda felé. Ekkor tulajdonképpen az egész környék elesett, már a felső rakpartok is járhatatlanok voltak, sőt a Petőfi híd budai hídfőjét sem volt könnyű megközelíteni.

De mi is történt?

Kollégám mondta, hogy állítólag összeverekedett a busz- és az autó sofőrje. Először még mondtam is neki, hogy biztos az autós felháborodott, hogy a busz a busz sávban közlekedett, így akadályozva az ő folyamatos haladását, és valószínűleg ezen tört ki a balhé.

De nem ez történt. Információim szerint ugyanis valamin összekaptak - ezt pontosan nem lehet tudni, hogy min -, de a Jászai Mari térnél a vitát a busz sofőrje úgy rendezte el, hogy kiszállt a buszból, és lerúgta az autó visszapillantótükrét. Az öntudatos személyautó vezetője egyből rendőrt hívott, mivel a kár kb. 200 ezer forint.

Azt hiszem ez egy elég szomorú eset, hiszen egy profi sofőrnek, aki napi nyolc órában ül a volán mögött, még akkor sem lenne joga ezt tenni, ha bármi is történt. Ugyanakkor nem akarom védeni a buszost, de aki rendszeresen közlekedik a városban, tapasztalhatja, hogy néhány autós mit művel, és milyen fékezésekre késztetik sokszor ezeket a nagy kék buszokat.