Újra háborús övezet a Citadella

2006.01.16.

Tűzzel gyógyítás
Ma hajnalban felgyújtottak egy személygépkocsit Óbudán. Úgy tűnik, ismét háború robbant ki a Citadella kapcsán.
A BRFK sajtóügyeletese megerősítette: ma hajnali 2 óra tájban ismeretlen tettes gyúlékony anyaggal locsolta le a III. kerületi Kiscelli utcában álló VW Polo típusú személyautót és felgyújtotta azt. A rendőrség egyelőre rongálás miatt folytat büntetőeljárást, ám minden bizonnyal vizsgálni fognak távolabbi összefüggéseket is.

A személygépkocsi tulajdonosa, aki egyébként a Citadella egyik üzemeltetője elmondta a Stop!-nak: a gyújtogatásnak voltak előzményei. Több telefonos fenyegetést is kapott, még Szerbiából is. Úgy vélte, a fenyegetések összefüggenek a Citadella üzemeltetése körül kirobbant és bíróság előtt is folyó vitának.

„A napokban olyan érzésem volt, hogy követnek és figyelnek. Be is akartam menni a BRFK-ra, hogy bejelentsem, de nem gondoltam, hogy ennyire komoly az egész. Most ismét bejelentést tettem a rendőrségen, ezúttal a gyújtogatás miatt. Az előzményekhez tartozik, hogy január 6-án legalább negyvenen betámadták a Citadellát, a távozásunkat akarták elérni. Erről akkor már bejelentést tettünk a rendőrségen” – mondta el T. László, a kiégett, egyébként alig két hete vásárolt VW Polo tulajdonosa.

Stop!