Kirúgta a Budapest Airport a Zóna Taxit

2010.10.07.

Az új tenderre nem hívják meg a Zónát.
Új tendert írt ki a Budapest Airport (BA) a ferihegyi repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatás nyújtására csütörtökön, jelentette be a BA.

Az új pályázatra összesen négy cég lett meghívva:

City Taxi
6x6 Taxi
Főtaxi
Budapest Taxi.

Hardy Mihály, az InfoRádióban

A BA ezzel párhuzamosan felmondja az eddigi megállapodást a jelenlegi üzemeltetővel, a Zóna Taxival.

A BA számára "a legfontosabb szempont az utasok biztonsága, kényelme és a nyújtott szolgáltatás minősége, ezért alapos piaci elemzést követően több, a budapesti taxis piacon jelenlévő céget hívott meg a részvételre a tenderben". Célja, hogy "a leendő új szolgáltatót tisztességes és mindenki számára átlátható folyamat során a lehető legrövidebb időn belül válassza ki” - áll az mfor.hu-hoz eljuttatott közleményben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Zóna Taxi 2006 nyarán győztesen került ki az akkori taxitenderből diszkont árajánlatának köszönhetően, azóta ő látja el ezt a szolgáltatást a repülőtéren. A BA akkori brit vezetése ezzel - mégha akaratlanul is - egy szűk, a ferihegyi drosztokat másfél évtizede befolyása alatt tartó érdekkörnek, az egykori Airport Taxi Kft. mögött álló, meglehetősen kétes hírű csoportnak szavazott bizalmat.

 

Sajnálattal értesítjük a sajtó tisztelt képviselőit, hogy a Budapest Airport Zrt. nem járult hozzá, hogy ZÓNA-SERVICE Zrt. bejelentett sajtótájékoztatóját a repülőtéren megtartsa.

Szíves megértésüket kérjük. Amennyiben kérdésük lenne, kérjük forduljanak Veres István szóvivőhöz a 06 20 ***-**** telefonszámon.



ZÓNA-SERVICE Zrt.

 

 

 

 


 


 



 

- Feljelent a Zóna Taxi

Feljelentést tett a reptéri taxikat eddig üzemeltető Zóna Taxi gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt. A társaság azután fordult a rendőrséghez, hogy a ferihegyi repteret működtető Budapest Airport szerződést bontott velük. A reptér új tendert ír ki a szolgáltatásra, de csak bizonyos cégeket hív meg a pályázatra.

- A Zóna megy, de ki jön?

A Budapest Airport Zrt. szerződést bontott a Zóna-Service Zrt.-vel. A Zónások megnézték a levelet és rájöttek, hogy ez nem is igaz. Közben a BA már megkezdte a pályáztatást, amire csak négy társaságot hívtak meg. Jól fognak keresni a jogászok a következő két hónapban.

- Melyik taxis cégé lesz Ferihegy?

A Budapest Airport kiírta azt a tendert, amelynek a nyertese a jövőben a Zóna Taxit felváltva köthet szerződést a Ferihegyi repülőtér üzemeltetőjével. Eközben a Zóna Taxi képviselője cáfolta a szerződésbontás tényét, és a cég munkatársai továbbra is szállítják az utasokat.

- Cáfolja a Zóna Taxi, hogy kirúgták Ferihegyről

A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. nem bontotta fel a Zóna Taxi hálózatot működtető Zóna-Service Zrt.-vel a szerződést.
A cég így továbbra is végez fuvarozási szolgáltatást Ferihegyen - mondta Veres István, a Zóna-Service szóvivője kedden.

- Zárt klub: négy céget hívtak meg a taxitenderre

A Zónánál bíznak a békés megoldásban
Négy céget hívott meg a taxitenderre a ferihegyi reptér üzemeltetője azt követően, hogy múlt héten jelezték: szerződést bontanak a Zóna Taxival. A szakítás mögött pénzügyi vita húzódhat meg, a Zóna ugyanis már két éve veszteséges.

- "Örülök, hogy vége ennek az egésznek" - távozik Ferihegyről a Zóna Taxi

A taxis cégnél dolgozók közül sem mindenki könnyezi meg a Zóna Taxi kirúgását a repülőtéri üzletből. A régi taxisok bíznak benne, hogy a két hónap múlva érkező új szolgáltató átveszi majd őket, de kérdés, mi lesz az általuk csak "droidoknak" nevezett tapasztalatlan, alkalmazottként dolgozó kollégáikkal.

- Érik az újabb ferihegyi taxisbotrány

A jelenlegi állás szerint nem pályázhat a két hónap múlva gazdátlanná váló ferihegyi taxiszolgáltatásra az autók száma alapján piacvezető fővárosi társaság. A kiíró Budapest Airport ragaszkodik hozzá, hogy joga van kiválasztani a tender résztvevőit, de a kihagyott cég nem hagyná annyiban a dolgot.

- A kiakolbólított taxicég helyett újak jelentkeznek Ferihegyre

Rádió Tele 5 Taxi Holding Kft. néven új taxitársaság alakult szeptember 24-én, amelynek jó esélye van a Budapest Airport Zrt. (BA) pályázatán indulva elnyerni a Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér területéről induló személytaxi szolgáltatás ellátására kiírt tendert.

Az új pályázatra összesen négy cég lett meghívva:

City Taxi
6x6 Taxi
Főtaxi
Budapest Taxi.

 

- Áll a bál a Budapest Airport körül  ATV
Szerződést bontott a Budapest Airport a Zóna Taxival, és már ki is írta az új tendert a reptéri taxi szolgáltatásra. A Budapest Airport titoktartási kötelezettségre hivatkozva nem indokolta meg döntését, mindössze annyit közöltek, hogy nyomós indokuk volt a szerződésbontásra.
A Zóna Taxi tulajdonosa híradónknak azt mondta: nem veszi tudomásul a légitársaság döntését, ha kell bíróságra viszi az ügyet, a munkát pedig a szerződés lejártáig folytatják a taxisok.

- Repül a Zóna Taxi  Népszabadság
Veres István szerint, jogszerűtlenül bontja fel a szerződést a Budapest Airport
Szerződést bontott a Budapest Airport a Zóna Taxival, a cégek egymást vádolják szerződésszegéssel. A repülőtér új pályázatot írt ki, de biztosra vehető, hogy a váltás nem lesz zökkenőmentes.
 

A Zóna-Service Zrt. a jövő héten, október 12-én hozza nyilvánosságra tervezett lépését annak kapcsán, hogy a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. felbontotta szolgáltatási szerződésüket, és új tendert írt ki a taxiszolgáltatásra - közölte a Zóna Taxi néven ismert taxiközösség csütörtökön.
 
- Ferihegy kirúgja a Zóna Taxit - reagál Veres cége Napi Gazdaság
A reptérüzemeltető és a taxitársaság elszámolási vitája, illetve az utaspanaszok állhatnak a szerződésbontás hátterében.
Az új tenderre nem hívják meg a Zónát.
 
 
Elszámolási vita, illetve az utaspanaszok állhatnak a szerződésbontás hátterében.
 
 
- Zóna Taxi: ennyi volt! (Privátbankár, 2010.10.07 11:01)
Új tendert ír ki a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) a repülőtérről üzemelő taxiszolgáltatás nyújtásáról
 
 
- A Budapest Airport új tendert írt ki a taxi szolgáltatásra (DunaTV, 2010.10.07 10:59)
Felmondta az eddigi megállapodást és új tendert írt ki a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport a repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatás nyújtásáról - közölte a BA csütörtökön. Ezzel...
 
 
- Felmondtak a ferihegyi taxiszolgáltatónak ([origo], 2010.10.07 10:53)
Újra pályáztatják a ferihegyi reptér taxiszolgáltatását. Az eddigi szolgáltató, a Zóna Taxi szerződését a repülőtér üzemeltetője felmondta.
 
 
- Kirúgta a Zóna taxit a Budapest Airport (Klubrádió, 2010.10.07 10:53)
Felmondta az eddigi megállapodást és új tendert írt ki a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport a repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatás nyújtásáról - közölte a BA.
 
 
- 60 napig maradhat még a Zóna Taxi Ferihegyen (Hírszerző, 2010.10.07 10:51)
Új versenytárgyalást írt ki a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) a reptéri taxiszolgáltatásra, az eddigi partnerrel a szolgáltatást felmondják.
 
 
- Új tendert írt ki a Budapest Airport a taxi szolgáltatásokra (Portfólió, 2010.10.07 10:48)
A Budapest Airport a mai napon új tendert írt ki a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatás nyújtásáról. Ezzel párhuzamosan a
 
 
- Kirúgta a Budapest Airport a Zóna Taxit (Mfor, 2010.10.07 10:04)
Új tendert írt ki a Budapest Airport (BA) a ferihegyi repülőtérről üzemelő taxi szolgáltatás nyújtásáról, jelentette be a BA csütörtökön.
 
 
- Repül Ferihegyről a Zóna Taxi (Nol, 2010.10.07 09:42)
Kiteszik a Ferihegyi Repülőtérről a Zóna Taxit - tudta meg a Nol. Ma ki is írják az új tendert a reptéri taxiszolgáltatásra. A Veres István nevével fémjelzett Zóna hatvan napig maradhat.