Ma megnyitják a Budai alsó rakpartot

2009.09.15.

Határidő előtt!
Ma délelőtt átadják Budapesten a Budai alsó rakparthoz kapcsolódó Üstökös utcai csomópontot, amely új kapcsolatot létesít a felső és az alsó rakpart között. Ezzel egy időben a Margit hídtól északra, egészen a Mozaik utcáig lehet autózni.

Az eredeti, október 28-i határidő előtt közel másfél hónappal elkészült a Budai alsó rakpart új csomópontja az Üstökös utcánál, illetve befejeződtek az útfelújítási munkák a Zsigmond tér és a Mozaik utca között. Ennek köszönhetően a Margit hídtól északra újra járható lesz a Budai alsó rakpart.

Vezess.hu

Várhatóan ma délelőtt 10 órától már az autósok is használhatják az új csomópontot és a felújított útszakaszt.
Az új csomópont építése mellett az említett helyszínen a budai Duna-parti főgyűjtőcsatorna beruházásának részeként új csatornát fektettek, megtörtént a víz-főnyomócső és a gázvezeték-kiváltás, ugyanakkor kiszélesítették, megemelték a rakpartot. Amellett, hogy új útburkolat került a csaknem 30 éves rakparti útra, megújult a parti úttal párhuzamos bicikliút és járda.

Ezzel azonban még nem lesz teljesen járható a rakpart. Bár a déli részen is befejeződtek már a munkálatok, így a Lágymányosi hídtól egészen a Margit hídig lehet autóval a rakparton közlekedni, de a Margit híd déli oldala és az Üstökös utca közötti rövid szakaszon még tartanak a rakpartszélesítés munkálatai.

Vagyis aki mondjuk észak felől, a Mozaik utcánál ráhajt az alsó rakpartra, annak az Üstökös utcánál vissza kell térnie a felsőre, majd 100 méterrel később juthat le újra az alsóra. Az itt hátralévő munkák várhatóan néhány héten belül befejeződnek.