Újra Autómentes Napok

2006.09.12.

A város
Ötödik alkalommal vesz részt Budapest az immár "Európai Mobilitási Hét" elnevezésű európai városi környezetvédő napokon. A hét folyamán két Autómentes Nap is lesz: szeptember 17-én, vasárnap és szeptember 22-én, pénteken.

A Fővárosi Autómentes Napon szeptember 17-én lezárják Andrássy utat vasárnap 0 órától hétfőn hajnali 3 óráig az autók elől, ahol közlekedésbiztonsági, környezetvédelmi, kerékpáros, gyermek- és kulturális programok várják majd az érdeklődőket.

Szeptember 22-én az Európai Autómentes Napon, ismét lezárják az Andrássy utat, éjféltől éjfélig, amit ismét a budapestiek vehetnek birtokba. A programsorozatot délután 6 órakor a Critical Mass kerékpáros-felvonulás zárja a Hősök terén.

Mindenki ingyenesen utazhat a BKV járművein szeptember 22-én, pénteken. Remélem, aznap jónéhány autóst sikerül átcsábítani a közösségi közlekedéshez, akik a jövőben is buszon, villamoson, trolin utaznak majd. Az Autómentes Napon szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a város az emberekért van, nem az autósokért. Másodszor arra, hogy az autók is az emberekért vannak - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Demszky Gábor főpolgármester.


--------------------

Csak remélni lehet, hogy azok, akik úgy döntenek, hogy otthon hagyják az autójukat nem járnak úgy, mint tavaly, amikor a Critical Mass miatt szinte megbénult a tömegközlekedés. A VEKE által kiadott tavalyi közlemény: Autómentes Nap: Többet ártott, mint használt

De azért az jó, hogy pénteken lesz, mert ilyenkor szeretne a legtöbb autó kijutni Budapestről. Tudom... nem is írok többet, mert aztán a kerékpárosok véresszájú részlege nekem esik.

Így járt, aki a 11-es buszra szállt fel

...és így, aki Budakeszire szeretett volna kijutni busszal

Forrás: