Egy sáv a bicikliseké a Margit hídon

2007.06.14.

Nehogy elfelejtsük milyen dugóban állni a kőrúton!
A bicikliseké a Margit híd északi oldalának szélső sávja, igaz csak a nyáron és csak hétvégenként.

Ideiglenes biciklisávot alakítanak ki hétvégenként a Margit híd Budára vezető oldalán szeptember végéig, hogy a kerékpárosok biztonságosan közelíthessék meg a Margitszigetet. A szombattól megvalósuló kezdeményezésről Demszky Gábor beszélt a híd pesti oldalán, a Magyar Kerékpárosklub elnökével, László Jánossal közösen tartott csütörtöki tájékoztatóján.

A főpolgármester elmondta, hogy nyár végéig szombaton délután két órától vasárnap éjfélig mobil oszlopokkal és kifeszített szalagokkal biztosítják a bicikliseknek a szélső forgalmi sáv kizárólagos használatát. Állandó bicikliutat a Margit híd felújításakor alakítanak majd ki - tette hozzá.

László János örömének adott hangot, hogy kezdeményezésüket a főpolgármester elfogadta, s döntésével lehetővé teszi, hogy a biciklisek könnyebben és biztonságosabban kereshessék fel a Margitszigetet.

A Magyar Kerékpárosklub (MK) közleményében sikeres lobbijának tulajdonítja a döntést. Mint írják, már másfél éve felvetették, hogy a biztonságosabb közlekedés érdekében a Margit-híd északi felének egyik sávját meg kellene nyitni a biciklisek előtt. A Főpolgármesteri Hivatal eleinte nem támogatta az ötletet, de az MK idén májusi forgalomszámlálási adatai meggyőzték a döntéshozókat.

A MK reméli, hogy az ideiglenes bringaút kialakítása a kisgyermekektől a nyugdíjasokig, minden kikapcsolódni vágyót arra bíztat, hogy kerékpárral keresse fel a város egyik legnagyobb zöld foltját.