Fuvarozhat e migránsokat egy taxis avagy neme? Te felismernéd e a napbarnított, angolul rosszul beszélő BKK ellenőrt?

2015.09.10.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba, mert itt már annyi mindenki beszélt összevissza annyi hülyeséget, hogy kettéáll a fülünk.

Elsősorban deklaráljuk:  A taxi, egy személyszállításra rendszeresített, bárki által szabadon használható közlekedési eszköz.  Feladata: emberek és személyi poggyászuk díj ellenében való elszállítása "A" pontból "B" pontba.

 
 
E szolgáltatást több törvény és rendelet szabályozza.  Ezen rendeletek konkrétan meghatározzák a taxis és utas jogait, többek között, hogy a taxis mikor tagadhatja meg a potenciális utasjelölt fuvarozását.
Nna ezek között a szabályok között nem említenek állampolgárságot, vallást, bőrszínt, nem említenek semmiféle hatósági jogkört, amivel a taxigépkocsivezető ellenőrizhetné, hogy a potenciális utasjelölt nem áll é körözés alatt, neme járt e le a személyi igazolványa, befizette e az adót és járulékait rendesen ...  jja és azt se, hogy rendelkezik e érvényes útlevéllel, jogszerűen tartózkodik e Magyarország... és ezáltal kvázi az Európai Unió területén.
A taxisnak nincsenek ilyen jogosítványai.  Viszont van fuvarvállalási kötelezettsége!
Tehát, ha /..... neadjisten, hogy ilyesmi a hatóság eszébe jusson, de hallottunk már migránsnak öltözött (milyen lehet az?) adóellenőrökről .... / az ellenörző hatóságnak (Bp-en BKK) eszébe jutna sötét hajú ellenőreit nájki cipőbe és hátizsákkal, ájfonnal felszerelkezve, tört angolsággal a keletiben migránsnak álcázni és a taxis jó érzékkel ráérez, hogy ezt neki a tévében a Metál mondta hogy nem szabad elvinnie, mi történik vele?
Kívülállók számára:  Azonnal elveszik a taxiállomáshasználati engedélyét!  Ami egyben a taxizás abbafejezését is jelenti szép fővárosunkban.
 Érccsük?
Nna, de térjünk vissza a problémához.  (ezen a megfogalmazáson már a riportban is vigyorognom kellett)  Képzeljétek el, hogy léteznek olyan taxisok akik aljas módon embereket fuvaroznak pénzért!
Ez itten kérem a probléma, .... megvan? 
Szóval ezek a taxisok embercsempészek. 
Igen igen.  Bűnözők!
Az egyik oldalon van egy fuvarvállalási kötelezettség. Ehhez társul az az apróság, hogy a taxista ebből él (de komolyan).
És ezzel szemben áll egy pár újságcikk, meg tévériport, amiben valakik valakikre hivatkozva azt mondják, hogy ha én elviszek valakit, aki akár még migráns is lehet, akkor embercsempész vagyok és börtönben a helyem.
Alapvetően, a határokon belüli emercsempészet fogalmát sem tudom értelmezni.  Csempészni, határokon keresztül lehet.  Ez a lényege. 
Tahát, ha én szeretett hazánk határain belül, (és itt most ne foglalkozzunk, az állítólag határok nélküli Európával) a tevékenységi engedélyemben meghatározott módon, tisztességesen végzem a munkámat, józan paraszti ésszel nem lehetek csempész.  Ahogy a buszvezető és a mozdonyvezető se az. Tesszük a dolgunkat, végezzük a munkánkat.
Morfondéroztam azon, hogy a magasságps BKK ellenőrnek  (nna nem annak amelyik a taxistát vegzálja, mert annak mindent szabad) aki a BKV tömeges embercsempészésre használt járművein próbálja a lógós utasokat kiszűrni, nincs joga a tettenért, bizonyítottan lebukott csalót igazoltatni ... HATÓSÁGI KÖZEGET kell hozzá hívnia ......  akkor tőlünk, mi a lópikulát várnak?
Zaklassuk, a remélhetően jól fizető utasainkat?
Passzport plíz vazze, különben nyista fáhrenzi sehovase!
Használjunk erőszakot, netán kényszerítő eszközöket is, jöhet a gázspré, a vipera, ha az "aljadék" a hotelban hagyta az útlevelét?

 

Ki nem találná, hogy dönthetik el a taxisok, melyik utas menekült

2015. szeptember 09., szerda, 19:05 Utolsó frissítés: 39 perccel ezelőtt

Szerző: MTI

Érzés alapján kell eldöntsék a taxisok, hogy utasuk menedékkérő-e vagy sem - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a köztévé szerda esti műsorában.

A rendőrség egyértelművé tette korábban, hogy embercsempészetet követ el, aki illegális bevándorlót szállít akár országhatáron belül - idézte fel a műsorban a szakszervezeti vezető.

Hozzátette, hogy ugyanakkor személyi okmányokat nincs joga elkérni a sofőrnek, ezért saját érzésre, a saját érdekében kell döntést hoznia.

Tehát, valami olyasmit mond az okos nyilatkozó  (nemakarok állandóan metálozni nna) hogy a taxisnak ÉRZÉSRE kell tudnia kiszűrnie a gyanús elemeket és a saját érdekében azokat kizárni az utazásból....
De háát hölgyeim, uraim!  Ezt csináljuk évtizedek óta.  Ez része a szakmánknak.  És akit mondjuk húsz harminc év alatt nem késeltek meg, nem raboltak ki, ...és még fizetés nélkül se lépett meg tőle senki, az jól csinálja.
De lássuk be, azért ez nem egy 100%-os módszer.  Szinete mindannyian futottunk már lyukra.

Aszonggya a plakát, hogy ...  tisztelned kell a kultúránkat!

 

Lehet, hogy ez lenne a kapaszkodó?
 
Sajnos ez is zsákutca.  Kedves kívülállók (nem taxisok)  el se tudjátok képzelni, hány hófehérbőrű, magyarúl viszonylag jól beszélő olyan potenciális utast kéne kizárnunk ez alapján az utazásból, aki nem tanult meg köszönni, nem tudja, hogy járművön (ben) nem eszünk, iszunk, kakilunk, pisilünk, stb.stb .... aki nem tudja, hogy a fuvardíjjal nem vásárolta meg az autót és a sofőrt is egyben ?!?
 Az lehet az ok, hogy ezek a fránya migránsok már hosszú évekkel ezelőtt tudatosan készültek arra, hogy csóró magyar taxist szivassák?!?
Nem!  Nincs valós kapaszkodó.  Nem beszéljük a nyelvüket, nem tudunk velük mélyenszántó gondolatokat megvitatni.
Nem hívhatunk minden általunk gyanúsnak vélt külföldihez egy arabul beszélő rendőrt vagy határvadászt, (akinek joga is van az iratait ellenőrizni, és tudja is mit kéne néznie rajtuk) hogy ugyan segítsen már nekem eldönteni, a kedves utast elvihetem e a Lővér szállóba avagy neme?
Taxisok vagyunk, taxisul tudunk. 
Hova szeretne menni?
Pont.
 
Ez a cikk nem hivatalos jogi álláspont! A józan paraszti észen kívül semmi nem támasztja alá!
Nem kérdeztem meg szakértőket, hivatalos szerveket, mert akkor most kénytelen lennék újra megismételni e lap hasábjain azt a sok marhaságot, amit a sajtóban már olvashattunk. Nem volt cél a migránsügyi politikai trutyiban sem állást foglalni, se pro se kontra. Véleményem természetesen van ...  de megtartom magamnak, hisz ez nem politikai lap.
 
Végsősoron drága kollégáim, én innen csak azt tudom javasolni, hogy mindenki hallgasson a saját józan eszére, és csináljon azt amit akar.....  akit meg bármiféle hatóságok zaklatnak, az tegye fel ezeket a kérdéseket a közegnek.

 

 

 

Fórum

 


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.05.26.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu