Hozzászólások száma: 6
Ugrás a hírhez
Témakörök > Hírek fórumai > Taxisok (vagy utasaik) gondja-baja A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
művészúr 2011.10.18. 01:37:08 / # 57285
avatar
Azt azért nagyon szeretem, hogy a külföldi utasok mindig csodálkoznak azon, hogy én magyar vagyok, ráadásul Bp - i és főleg saját autóval dolgozom taxi gépkocsivezetőként...:-))

nazoli 2011.10.17. 23:57:57 / # 57284
avatar
Te ismered valahonnan az embert? Majdnem szó szerint ezt mondta! Mármint a London, Párizs, stb.
Vazul 2011.10.17. 23:52:13 / # 57283
avatar
Meg amúgy sem! Bár ezt úgyis törlik :-)
zajos tücsök 2011.10.17. 17:02:13 / # 57282
Felháboritott és félelmet keltett bennem a rásszizmusod:D Attól meg nem kell tartanunk szerintem,hogy négerek szoritanak ki minket a taxizásból. Ennyiért nem dolgozik szines bőrű;)
hiénakutya 2011.10.17. 16:53:01 / # 57281
Vártam volna azért, hogy talán más megszólal... Gábor! Amit mondtál, a magam részéről és a szervezetem részéről teljes egészébe' visszautasítom! A feltételezés, amiket itt elmondtál, a színesbőrűekkel és bárki mással kapcsolatban az egy... Hogy a szakmában megjelenik és majd ők fognak itt dolgozni, azt kikérem mindannyiunk nevében! Állítólag mi uniós tagok és uniós állampolgárok vagyunk... Lehet rajta nevetni, lehet rajta... Akkor is ez így van! Ha valakinek Magyarországon munkavállalási jogot biztosít a jog és egyébként a feltételeknek megfelel, akkor igen, fog taxizni. Akár tetszik valakinek, akár nem, Párizsba', Londonban, New Yorkba' és a világ számos fővárosába' és nagyvárosokba', tisztességgel dolgozó, nem fehér színű emberek is vannak, és talán ehhez még az is hozzátartozik, hogy akik őket foglalkoztatják, ha megnézzük ezt a vállalkozót, nagyon-nagyon rendben vannak tartva! Személyes tapasztalatokról beszélek. New Yorkon kívül, az összes többit, amit említettem, magam is kipróbáltam. :-DDD
nazoli 2011.10.17. 14:43:39 / # 57280
avatar
A mostani szakszervezeti bécsi látogatásunk előtt utoljára hét évvel ezelőtt voltam Bécsben. Megálltam egy taxiállomáson, segítséget kérni a taxisoktól. Jöttek-mentek a taxik. pillanatok alatt lepörgött a sor. Semmi különöset, vagy feltűnőt nem vettem észre. Beszélgettem a 40100-as taxi főnökével Leo Müllnerrel, aki elmondta, hogy 3500 taxi van Bécsben, és nagyjából rendben mennek a dolgok. Most jön a lényeg. Gyengébb idegzetűek hagyják abba az olvasást. Kijelentem: nem vagyok rasszista, és amit írok nem a feketék ellen szól, mint ahogy azt Peredi Péter FUVOSZ főtitkár megpróbálta beállítani. Holott neki pontosan tudnia kellett volna a lényeget. A mostani, két héttel ezelőtti látogatásunk alkalmával Leo Müllner elmondta, hogy már 4500 taxi van Bécsben, és ezek több mint felét alkalmazottakkal üzemeltetik a vállalkozók. Körülnéztünk a Westbahnhofnál. A taxiállomáson kb. minden negyedik taxiban ült fehér sofőr! Ilyen lepukkant társaságot még nem láttam. És még a világos bőrüek is nagyban hajaztak a hajléktalanokra. Mikor ezt az észrevételemet közöltem a kamarai egyeztető tárgyaláson, és azt a kérdést tettem föl, hogy ezt akarja elérni a Főváros az értelmes létszám és tarifa szabályozás helyett, Peredi Péter kiakadt, mondva, kikéri magának, hogy én itt négerezek. Pedig hát nem az volt a lényeg. Mint most kiderült, Bécset az utolsó előtti helyre rangsorolták a 22 vizsgált város közül. Pedig a tarifa fix, csak a létszám nincs szabályozva. És hét év alatt ennyit romlott a helyzet, a plusz ezer taxi beállása miatt! Ha belegondolok, ez vár Budapestre is. Nem csak, hogy ez vár, már benne vagyunk a közepében! Az a vállalkozó, akinek van pénze, vesz egy-két vagy több autót, kiadja droidoknak, és nálunk is lepukkant néger sofőrök lesznek. Az a vállalkozó pedig, aki saját maga szívesen taxizna, be fogja adni a kulcsot, mert nem fogja bírni. Szép dolog a szabad verseny, csak ez lesz az eredménye. Semmi bajom a négerekkel, meg egyéb nációkkal sem. De nem fognak normális szabályokat kialakítani (fix tarifa, létszám), és nem hagyják az egyéni vállalkozókat a taxizásból megélni, akkor Magyarországon is ez lesz a következmény.