Hozzászólások száma: 6
Ugrás a hírhez
Témakörök > Hírek fórumai > Taxicéget vesz a Debreceni Közlekedési Vállalat Zrt. (DKV) A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
nazoli 2010.02.05. 17:41:25 / # 31909
avatar
„Komolyan gondolják, hogy város a mi adóforintjainkból tartja életben a konkurenciát?!" – kérdezik a sofőrök. Biztos lehetsz benne!
tomajer 2010.02.05. 16:10:35 / # 31908
[b]Miről suttognak a debreceni taxisok? A debreceni taxisoknál alaposan „kiverte a biztosítékot" a Napló azon híre, miszerint a DKV érdeklődik a felszámolás alatt álló Fan Kft. üzletrészének megvásárlása iránt.[/b] Noha a cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy a taxitársaság megvásárlásáról egyelőre se előterjesztés, se döntés nem született, a taxisok körében tartja magát az a nézet, hogy nem lenne jó, ha a város is beszállna a „buliba". Tisza Tibor, a 150 autót üzemeltető Főnix Taxi ügyvezetője úgy véli, hogy a jelenlegi 350 helyett 200 taxi is bőven el tudná látni a feladatot, és miközben egyre kevesebb az utas, a kollégák attól tartanak, hogy a város adott esetben hatással lehetne a fuvarok elosztására. Taxis körökben olyan variációról is hallani, hogy a debreceni vagyonkezelő megszabadulna a tagvállaltainál lévő személygépkocsiktól, és a jövőben a hozzájuk tartozó Fan Taxi autói szállítanák hivatalos utakra a holding munkatársait, meg persze a taxiszolgáltatás is maradna. „Komolyan gondolják, hogy város a mi adóforintjainkból tartja életben a konkurenciát?!" – kérdezik a sofőrök. Pajna Zoltán alpolgármester érdeklődésünkre közölte, hogy a város nem vásárol üzletrészt a Fan Taxi Kft.-ben.

hiénakutya 2010.02.04. 13:14:03 / # 31907
Végül is... Buszokkal már most is sokan taxiznak, a tarifa időnként kedvezőbb, mint a BKV tarifája. A különbség jelenleg csak annyi, hogy a taxisok nem kapnak évente tízmilliárdos költségvetési támogatást. :-) Mehetnénk a BKV-sávokban (az vajon mi?), beállhatnánk a buszmegállókba... Hol lehet jelentkezni? :-D
tomajer 2010.02.04. 11:29:54 / # 31906
[b]A DKV a Fun kérője? Debrecen – A felszámolóbiztos valóban megkereste társaságunkat a Fan Taxi Kft. ügyében, azonban a taxicég megvételéről se előterjesztés, se döntés nem született – reagált megkeresésünkre Kovács Attila, a DKV Zrt. kommunikációs osztályvezetője.[/b] Ezzel szemben a FUN Szórakoztató Központ Kft. felszámolását végző Török László kérdésünkre elmondta: a DKV másokkal egyetemben érdeklődést mutatott a taxitársaság 96 százalékos üzletrésze iránt, melyet 2,9 millió forintért kínálnak eladásra. Szerződést azonban február 3-ig nem kötöttünk senkivel – hangsúlyozta. Tudomásom szerint a DKV-nál és a városi holdingnál úgy látják, hogy a taxitársaság megvétele kifizetődő lehet – fűzte hozzá mindehhez Pocsai József Attila. A Fan Taxi Kft. 4 százalékát tulajdonló ügyvezető úgy véli, a város nyereségessé tehetné a céget. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a vállalkozásnál dolgozó közel 60 alkalmazottal, Pocsai József Attila úgy válaszolt, szeretné, ha kollégái megtarthatnák munkahelyüket. Ezt a felszámolóbiztos is megerősítette, hozzátéve, hogy az értékesítés során ez kiemelt szempont.

MCCCXCII 2010.02.01. 11:00:46 / # 31905
Én mindennap sokat sztrájkolok. Ülök valahol, és senkit nem szállítok.:)))
tomajer 2010.01.30. 10:38:43 / # 31904
Megint bebizonyosodik, hogy ez a vállalkozás nem áll meg a lábán, ha korrekt cégformában, a valóságos közterheket fizetve szeretné valaki üzemeltetni. Kíváncsi vagyok mikor veszi már észre valaki, hogy ami ma Magyarországon taxizásként zajlik, az a kényszervállalkozók önkizsákmányolása? De persze ez nekünk nem újdonság... a cikket nem is ezért tettem be. Ami új távlatokat nyit, az, az az elképzelés, hogy egy városi közlekedési vállalat üzemeltessen taxicéget. Ki szeretne a BKV alkalmazásában taxikázni? Lehetett volna sztrájkolni....:-)