Hozzászólások száma: 35138
Ugrás a hírhez Oldalszám: 1757
Témakörök > Droszt Híradó > Főtaxisok ide KLIKK!!!! A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
blabla 2007.03.19. 19:25:22 / # 280847
acsicskasemrávallhaismernéd
blabla 2007.03.19. 19:24:01 / # 280846
teténylegnemtudodmitirszafogalomzavarnálladalap
csogu 2007.03.19. 19:23:17 / # 280845
Egy kis segítség a témához!!! Az udvari bolond a királyi, fejedelmi udvartartások jellegzetes alakja volt. Többnyire púpos, törpe testalkatú embert kerestek erre a pozícióra. Elmaradhatatlan ruhadarabja a csörgősapka volt, amely a középkori férfiruha vállrésszel egybeszabott fejfödőjéből alakult ki. A látszat (azaz a külső bohókás megjelenés) azonban - mint tudjuk - néha csal... Az udvari bolond ugyanis az elképzelésekkel ellentétben nagyon tekintélyes foglalkozásnak, sőt igazából hivatásnak számított. Bővebben itt olvashatsz erről a témáról...érdemes átolvasni!
free 2007.03.19. 19:22:25 / # 280839
Jó. Akkor ágyas?Vagy az is hízelgő?Csicska?
blabla 2007.03.19. 19:18:54 / # 280838
járjutánnamiazudvaribolondmerthatudnádnemhizelegnél
free 2007.03.19. 19:10:52 / # 280837
Nem jó amit írsz.A gazda nem eladta hanem elcserélte.A tudálékos helyett (abból van sok) szüksége volt egy nagy lila udvaribolondra!!!!!
törölt felh. 2007.03.19. 15:14:09 / # 280822
genyó. A topik nevét lehet igy is értelmezni: Főtaxisok. Ide klikk. Tehát itt vannak a Főtaxisok és akit érdekel klikkeljen ide.
genyó 2007.03.19. 13:56:36 / # 280821
Kedves Isaura! Teljesen igazad van, valóban sötét az éjszaka. Ha én arra hasonlítok, akkor én is az vagyok. Soha nem mondtam, hogy okos lennék, bár néha azt hiszem magamról. Ezek szerint tévesen. Ezért köszönöm, hogy felnyitottad mindenki szemét ezzel kapcsolatban. Viszont arra kíváncsi lennék saját szellemi képességeidet, hogy ítéled meg. Például olvasni tudsz? Kétlem. Ha nem tudsz olvasni, akkor te sokkal sötétebb vagy nálam. Ha tudsz olvasni, akkor viszont nem értem mit keresel itt, úgyanis ennek a fórumnak a neve Főtaxisok ide KLIKK! Te viszont nem vagy Főtaxis! Akkor most mi is a helyzet? - Nem tudsz olvasni? - Nem érted mit olvasol? - Nem érted, hogy eladtak? Akkor most ki is a sötét, te észlény? DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
csogu 2007.03.19. 07:58:30 / # 280818
Nem érdemlitek meg:-)))

törölt felh. 2007.03.19. 07:16:17 / # 280820
AHA-AHA A Blogra meg nincs ideje. Állítolag.
trubadur 2007.03.19. 03:01:45 / # 280819
Ez 1 igazi regény :-))) Nem is te lennél csogu,ha nem te irtad vóna :-))
csogu 2007.03.18. 18:47:31 / # 280815
A Hagyomány, bárhol a világon, minden más kultúrkörben való megjelenését szívünkben érezzük, mivel tudjuk, hogy a harmonikus, boldog emberi lét alapfeltétele ezen szellemi utak életben tartása. A történelmünk mindig is arról szólt, hogy megosztottuk másokkal a kultúránkat, a tradícióinkat és a szellemiségünket. Manapság ez a Hagyomány inkább szégyellni való, mintsem megosztásra méltó. Gyermekeinknek élő és valós negatív példákkal szolgálunk nap, mint nap. Agyon dolgozzuk magunk, iszunk, dohányzunk, helytelenül táplálkozunk, ocsmány szavak hagyják el ajkainkat, hagy tanuljon a mi utódunk, aki majd szintén tovább adja a Hagyományt, amit tőlünk kapott. Mi tehetünk erről, a mi döntésünk. Az indiánok hagyománya szerint jelentős döntések előtt hét nemzedékre előre kell megfontolni annak hatásait. Mi mennyire vagyunk előrelátóak? A mai neveletlen fiatal, aki nem tisztel sem kort, sem szellemiséget, az nem más, mint a múlt hibás döntéseinek következménye. Egyszerűen fogalmazva, a közösségfejlesztés annak a társadalomnak az elképzeléseit, értékeit és ideáljait képviseli, amelyben gyakorolják azt. Nálunk, mi, itt a nagy Magyarországon semmi mást sem gyakorlunk, mint a napi „győzelmek” torz sikereit. Amik egyben önámítással is járnak. Sikerült befizetni a csekket, sikerült legyőznöm az ellenfelem, sikerült kijátszanom a természetet. Ezek mind-mind színlelt győzelmek, amik idővel biztos vereséget jelentenek. Hol van már a tapasztalat és a tapasztaltság tisztelete? Hol van már maga, a tisztelet? Régen az idősebbek feltétel nélküli tiszteletnek örvendtek egy kultúrált társadalomban. A fiatalabb nemzedék alárendelt szerepet tölthetett csak be, de ezt nem élték meg szégyenként, hanem alázattal fogadták, hiszen ez volt az ő jól felfogott érdekük is, az életben maradásnak egy lehetősége. Amint „fejlődött” világ – de nyugodtan nevezhetjük torzulásnak is -, úgy váltak teherré az idősebb emberek. Apáink okoskodókká, anyáink feleslegesen óvókká. Mi meg mentünk, megyünk tapasztalni. Igaz, fejlődik a világ, minden a fejetetejére állt. Manapság az a trendi, ha egy 14 éves lány már nem szűz, ha a pia(!!!) mellé pár bogyó is beugrik. Milyen jó dolog is ez, a feltétel nélküli szabadság, a bele élés a mába. Ugye? Na igen, de mi is apák lettünk, mi is gyermekeinknek jobbat szeretnénk és nagyon nem repes a szívem, ha arra gondolok, hogy pár év és mennek a gyermekeim bulizni. Én is sokat jártam, sok jó és rossz estém volt, de volt rossz másnapom is. Igen, tapasztaltam és a sors kegyes volt hozzám, most itt vagyok. De nem mindenki ilyen szerencsés, hiszen van, akit elragad a végzet. Hogy mit érezhet az a szülő, akire ilyen kín nehezül, nem tudom, de nem is szeretném meg tudni. Inkább okoskodom. Inkább szembeszállok a véreimmel és küzdök, küzdök a tapasztalatommal. Meg fogják ezt fogadni, átgondolják döntéseik? Nem tudom, nem hiszem, mivel nekünk már nem ez a Hagyományunk. Mi le sötétparasztozzuk a fiatalabbat, az meg jól megrugdos minket és szép az élet. Mi ezt adjuk, és ezt kapjuk, mitől lenne ez másként? Mi büntetünk és bűnhődünk, de egy a lényeg, hogy a napi kis győzelmeinket megvívjuk, kerül, amibe kerül. Köszönöm, ha elolvastad!!!

csogu 2007.03.18. 18:10:18 / # 280810
Nézd Gyuri, én általánosságban irogatok (itt). Nincs konkrét célszemély, sem akit védeni szeretnék, sem akit (esetleg) támadni. Annyit szerettem volna csak jelezni, hogy maga a vita, az nem negatív dolog. A személyeskedés, a pocskondiázás természetesen más lapra tartozik. A ti személyeskedésetekben nem szeretnék részt venni. Több okból sem, de a legfőbb ok az, hogy nem rám tartozik és kiváltképpen nem érzem magam illetékesnek, hogy valamelyik oldal részére is igazságot tudjak adni. Ez Gyuri és Genyó, a ti ügyetek, nektek kell ezt megélni. Természetesen a békés rendezésre szerettem volna esélyt adni az írásommal, de ez az esély, mint ahogy ez látszik, csak szikra a tűzre. Sajnálom!!!
Biotérkép 2007.03.18. 17:47:29 / # 280809
Csogu! Hidd el,teljesen felesleges az értékes és megszívlelendő írásaiddal fárasztani magad. Sötét ez az emberke /Orsós G./, mint az éjszaka.
csogu 2007.03.18. 17:20:26 / # 280807
Na meg akkor belemehetnénk egy olyan "vitába" is, hogy mi a fair és mi az erkölcs, az meg olyan hosszú téma, hogy szóban is 1 napig el lennénk vele.:-)))

csogu 2007.03.18. 17:18:57 / # 280808
Egyszer négyszemközt elmesélem mennyire volt velem szembe fair az említett földönfekvő. Fairség nem attól függ, hogy velem szemben miként viselkedett a másik, hanem az belülről fakad. Vagy van, vagy nincs, függetlenül a másik tettétől. De ez nem ehhez a témához kapcsolódik, ez ennél sokkal mélyebb téma lenne, de szerintem nincs kedvünk nekünk ezt itt megtaglalni:-) Meg talán nem is ehhez a mai világhoz tartozik, ahol ténylegesen a szabálytalanul játszóknak van esélyük a boldoguláshoz. Ui: Ne haragudj ezt nem bírtam végigolvasni, csak a rám vonatkozó részt. Végig rád is vonatkozott az írásom:-))
genyó 2007.03.18. 16:49:35 / # 280806
Szega mizú??
trubadur 2007.03.18. 16:44:52 / # 280805
Szeva...........genyó....... :-))))DDDDD
genyó 2007.03.18. 16:44:01 / # 280804
Ja még valami nem véletlenül lett a nevem genyó.
genyó 2007.03.18. 16:36:26 / # 280803
Ne haragudj ezt nem bírtam végigolvasni, csak a rám vonatkozó részt. Egyszer négyszemközt elmesélem mennyire volt velem szembe fair az említett földönfekvő. Kb. másfél perc alatt meggyőznélek igazamról. Egyébként a földönfekvő ember rúgdosása bizonyos küzdősportban engedélyezett: pride, mma, ufc, bushido ja és a foci. Írd be a youtube.com keresőbe a pride szót! meg fogsz lepődni. Arról nem is beszélve ő küldte magát padlóra, "rúgdostam" én már akkor is amikor még állt.
Oldalszám: 1757