Hozzászólások száma: 7
Témakörök > Droszt Híradó > A budapesti taxizás jövője. :) ? A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Aranyospalabácsi 2011.03.18. 03:12:57 / # 19441
avatar
Kaptál egy lájkot.
Blokád001 2011.03.18. 01:07:26 / # 19440
avatar
Szerintem,te nagyon jól látod a dolgokat,csak még sok taxis vak,és nem tudja,hogy a telefon tulajdonosok nélkül mi lenne,de én tudom,mert én még akkor kezdtem,amikor a rendelt taxi 2,5 km kifizettetett az utassal,ha rendelt taxit!Most meg a úriember leint,a csőves meg rendelgeti a taxit!És ha szerencséd van,akkor előbb érsz oda,mint a busz!Különben kocsikáztál egy jót a 400 ft.benzinnel ,linkre! Az egységes tarifával ez ,megoldodna!
Blokád001 2011.03.18. 00:57:05 / # 19439
avatar
Csak azt ne felejts el,hogy tizenhárom pézéhes telefon tulajdnos ,könnyebben ül össze,és dönt a fejed fölött,mint 7000 taxis,akik a napi megélhetésért küzdenek,és a sok fizetni való miatt nincs ídeje össze ülögetni!
tudomis(kibic) 2010.12.23. 16:44:24 / # 19438
avatar
Sorry. Most csak azért írtam, hogy az érdeklődőknek ne kelljen túl sokat lapozni!

tudomis(kibic) 2010.12.22. 12:37:28 / # 19437
avatar
Azt hiszem ezt az elgondolást/megoldást nem kell kikövetelni, jön majd magától... Van egy tendencia, és mégis fizetésképtelenek a cégek a taxisok felé. Nem összefogni kell, csak megérteni, hogy ez egy racionális megoldás, és adott időben támogatni. A Fix tarifa nem terhelné a vonalakat, mert beülne bátran a kedves az utcán is. Ellenőrzés? No az is egyszerű lenne, hiszen 200-at igen, 2000-et nem lehetne majd kimagyarázni. Megtisztulna a szakma, és néhány hónap után lehetne emelt fővel taxizni... (Az Andrássy 2. elől nem lehet a "Kampyhez, későn érkezni.) Kellene még droszt? Hát persze! Éves 25E.-ért legalább 60%-a a létező taxiautóknak. Kellene dolgoznia a városvetetésnek? Persze. Demszky és a nagyagyú sittvárományos Rusznák csak sápot szedett. Most Tarlós talán észreveszi, hogy több ezer családfenntartó kénytelen szakmai tudásához nem méltó módon taxizni, és megalázó módon élni!

oregrokker 2010.12.21. 21:04:35 / # 19436
avatar
Jo az elgondolás csak sajnos ez nehezen kivitelezhető.1:A telefon szám tulajdonosok ahogy te írod.Ha nem tudnád ők havonta össze jönnek és ha érzik,hogy gond van ök akkor össze tartanak.Mi meg sajnos ahányan vagyunk annyi felé húzunk.Tudod a Taxisnak a legnagyobb ellensége a taxis.
tudomis(kibic) 2010.12.21. 16:47:15 / # 19435
avatar
Gondolkodtam erősen, hogy merjem-e ezt leírni, és arra az álláspontra jutottam, hogy kilincselés helyett (érvényesítendő saját érdekeim) jobb, ha bedobom a közösbe felvetésem. A Copyright-ot költséges lenne megszereznem, ez a másik indokom. Talán sokan többre megyünk! Így a Lét a cél... Van egy barátom (?), egy barátságos ember, akinek az az álma, hogy egy, és csak (!) egy telefonszám legyen Budapesten, ahol taxit lehet rendelni. Mi legyen a neve? Mi legyen a száma? Érdektelen. Ki legyen a tulajdonosa? Nos ez nem érdektelen, de erről később! Elképzeltünk egy nagy termet, ahol kezdetben 10, utána 100 telefonos veszi a címeket, és beírja a gépbe, majd a a gép a kollégát állási idő, és GPS koordináták alapján kijelöli a címre. Dönthet, hogy elfogadja-e, vagy sem. Lenne 6 fő, aki a reklamációkat fogadná URH-n, és slussz! Tudjuk ehhez mi kell. Egységes tarifa. Ezt az Önkormányzat tudja megszabni. Ugyanakkor beszed tőlünk a droszt-díjért évente "NAGY" pénzt, hogy fizessünk a semmiért. De ha belegondolunk, hogy az állam kötné meg önmagával a közbeszerzési szerződéseket, akkor megszűnhetne a tarifa-verseny, mely mindannyiunkat tönkretesz. Tönkreteszi az "ócsó" taxist, és tönkreteszi az ár alatt nem dolgozó taxisokat. Ki lenne a vesztes? Nos a telefonszám-tulajdonosok. De ők eddig is úgy gazdálkodtak, hogy veszíteni ne tudjanak, tehát csak a taxisok nyernének. (Minden cégtulajdonos előbb kiveszi a nyereségét, és ezután költ a cége működtetésére... CÁFOLJON MEG VALAKI!) Ha nem sikerül, beolvad... :( A tendencia engem igazol, miszerint kialakulóban vannak a nagy cégek, de nagyon szeretném, ha belátnátok, hogy cégharcok helyett, célszerű befogadni a kormányzat/önkormányzat befogadását, annál is inkább, mert most egy "tökös" kormányzat kapott lehetőséget, hogy velünk is foglalkozzon... A téma vitaindító. A moderátort kérem az "anyázást/gyűlölködést" kifejező hozzászólások törlésére! VAGY TESZÜNK/SZÓLUNK, VAGY HAGYJUK MAGUNKAT NYÍRNI. Gyapotnak jó a szőrünk, de tél van és megfagyunk!