Egy exUber sofőr valós története

2015.03.25.

Tisztelt Hallotaxi Üzemeltető!

 

Délelőtti telefonbeszélgetésünk alapján kérem, hogy a Bao által nyilvánosan közzétett  *** ***  forgalmi rendszámot törölje az oldalról. Nem azért kérem, mert személyiségi jogokat sért, hanem azért mert már vandálok így is megrongálták valószínűleg az Uber miatt, pedig már semmi közünk a céghez azonkívül, hogy várjuk a hetek óta ígért járandóságunkat. Azt csak zárójelben említem, hogy még az autó az örökségem és jogerősen nem is képezi a tulajdonomat, mert a hagyatéki tárgyalásra mindeddig nem került sor.

Ime a történetünk:
 
Az autómat nemrégiben megrongálta valaki, belekarcolta az ajtajába, hogy „csak taxi”.
 
 

Valószínűsíthető, hogy ez annak a következménye volt, hogy felkerült erre az oldalra az autóm rendszáma, mint az elsőszámú taxis közellenség.
Nem tagadom, hogy a párom kipróbálta először a Wundercart, majd az Ubert, de nem azért, mert tönkre akarta tenni a taxisokat. Egy volt taxis barátomtól tudom, hogy nem könnyű pénzkereset a taxisoké. Nekem családi tragédiák miatt volt ill. van S.O.S.-ben szükségem pénzre. 5 hónap leforgása alatt két szerettemnek, az apukámnak és a 2 éves kislányomnak a temetésére kellett közel 400.000 Ft-ot összeszednem.
A család adott kölcsön és hirtelen jó ötletnek tűnt, hogy az így szerezett plusz bevételből ki tudjuk fizetni a tartozást. Először a Wundercarnál próbált a párom szerencsét. A Wundercarnál csak borravaló van, annyit ad az utas amennyit gondol. Eleinte heti pár ezer forint maradt az üzemanyag levonása után, úgy hogy nem számoltam semmilyen más költséget, de csináltuk, mert a kölcsönt vissza kell adni időre. Pár hét után az utasok egy része rájött arra, hogy megteheti, hogy nem ad borravalót, a sofőr pedig elmehet a sóhivatalba panaszra. Ott tartottunk, hogy az üzemanyag ára is éppen csak visszajött. Ekkor hallottunk először az Uberről. Jól hangzott a Wundercar után. Fix km és percdíj, heti kifizetés, valamint minden behozott, új csatlakozó legyen az sofőr vagy utas 5.000 Ft értékű ingyen utat kap mind a két fél. Ingyen adtak a munkához egy iphone-t tartóval és a szükséges alkalmazásokkal együtt. Csábító volt. Nagy jövedelemre nem lehetett szert tenni, de ha csak az üzemanyag árát vontam le, heti szinten kb. 10.000 Ft maradt. Általában estétől hajnalig volt kint a párom, ami nagyon rossz volt, mert amíg én a 8 hónapos kislányunkkal aludtam, Ő 4-500 km-t vezetett, és amikor mi fent voltunk, akkor Ő aludt. Aztán jött a rongálás, majd az autószerelő és végül a heti max. 15.000 Ft-os Uber kifizetés. Teljesen mindegy volt, hogy mennyi pénzt keresett, az Uber a folyamatban lévő NAV vizsgálatra hivatkozva max 15.000 Ft-ot utalt, ami csak arra volt elég, hogy a következő hétre meglegyen a benzin. Jött a folyamatos hitegetés, hogy ekkor, meg akkor kapjuk meg a pénzt, de mind a mai napig hiába várjuk, pedig már elég szép összeggel tartoznak. Az Ubernek még az se volt elég, hogy a pénzünkön csücsül, jött az újabb fekete leves. Az elején ingyen kapott iphone-ért kitalálta, hogy heti 1.500 Ft-ot kell fizetni, vagy ha visszaadjuk, akkor kapunk 7.500 Ft-ot. Mi visszaadtuk, igaz innentől kezdve már telefonon se tudtam elérni a párom, ha a telefonja sofőr módban volt. A heti 15.000 Ft-ot nem tudtuk visszaforgatni üzemanyagra, mert másra kellett a pénz, így amikor kellett mennünk valahová az elején felhalmozott ajándékpénzből hívtam magunknak egy Uber autót és azzal közlekedtünk. A nagy ingyen hétvégén már nem dolgozott a párom, csak amikor mentünk vásárolni, családi összejövetelre, akkor én Ubert hívtam és a párom vette a hívást. Gondoltuk legalább valamennyi pénzt majd viszontlátunk, de tévedtünk, mert az Uber kizárt minket a rendszerből, engem, mint utast, a páromat, mint sofőrt mondván tisztességtelenül viselkedtünk a többi utassal szemben.
A sors fintora, hogy miután a párom elég szép haszonhoz juttatta az Ubert, aki cserébe nem fizette ki a párom járandóságát, SŐT még ők rúgják ki tisztességtelen magatartásra hivatkozva.
 
Üdvözlettel:
 
Ahogy mondani szokás: Név és cím a szerkesztőségben
 
 
Cikkünk utóélete:

Ma telefonált a hölgy párja.  Tehát az úr aki Uberezett, hogy megkapták minden pénzüket amivel az Uber tartozott nekik.

Nem feszegettem miért hívott, hiszen vele nem is voltam semmilyen kapcsolatban, de elgondolkozva a történteken, és hogy több uberes blogon már hazugságnak van beállítva a történet, lehet hogy fel is szólították, hogy hívjon fel és ígértesse meg velem, hogy ezt is megírom

Megírtam.