CNG töltőállomás a reptérnél

2019.01.06.

CNG töltőállomás a reptérnél

Magyarországon a gázzal autózásnak egészen hosszú múltja van. Az autósok már 4-5 évtizeddel ezelőtt felfedezték, hogy a palackból átfejtett PB-gázzal sokkal gazdaságosabb és takarékosabb az élet. Mellesleg tisztább is, hiszen a gáz égetésekor sokkal kevesebb a füst és a korom. A szocialista autókba egyszerű és olcsó volt gázreduktort szerelni, és ha hozzáértő szerelő végezte a munkát, még üzembiztos is volt a jármű

Aztán kisebb csoda történt: 1993-ban Szegeden megnyitott az első nyilvános magyar CNG töltőállomás. Egy fecske viszont nem csinált még nyarat, évtizedeknek kellett eltelnie, mire a kúthálózat elérte a mostani állapotát: Budapesten és környékén nem kevesebb, mint 8 helyen lehet földgázt tankolni. Ez még mindig nem túlzottan sok, de szerencsére elmúltak azok az idők, amikor egy órát kellett sorban állni a Mázsa téri (kicsit nehezen működő) CNG kútoszlophoz.

És most már egy szép új CNG kútoszlop is várja a CNG-vel járó taxisokat a reptérnél, az Üllői út végén, az AVIA töltőállomáson. Alig pár száz méterre a reptér bejáratától. És hogy még jobb legyen: az üzemanyag ára a nyitási akció keretében csak 305 Ft / kg. És még ennél is lehet kedvezőbb: AVIA taxis okos kártya kiváltása esetén (a kúton díjmentesen igényelhető) csak 299 Ft a gáz kilója.

(x)


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.05.26.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu