Név
Becenév Süti 68
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

Téma: Utcán tiltakoznak a behajtási díjak ellen a fuvarosok

Hozzáadva: 2008.04.11 19:58

Csatát nyertünk, háborút MÉG nem ! :-)

Téma: Utcán tiltakoznak a behajtási díjak ellen a fuvarosok

Hozzáadva: 2008.03.22 11:45

Gondoljatok bele abba szituációba, hogy, Budapest teljes területére kiteszik a „Gépjárművel behajtani tilos (kivéve engedéllyel)”táblát. Jön egy megrendelés: „Légkondicionált kombi taxit kérek” (mert sok a csomag) Szkityó János névre, 10 perc múlva a Kakas u 48.-ba! Erre a diszpécser válasza: Legyen szíves befáradni az irodánkba, kötünk egy szerződést, Majd behajtási engedélyt kérünk a Parking kft-től. Kifizetünk 15 ezer forintot az engedélyre, (ha megadják, mert mondhatják azt is, hogy menjen gyalog, mert a taxi környezetszennyező)…. Sajnos velünk ezt akarják, mivel alkottak egy olyan jogszabályt, hogy ha az áru, tulajdonságainál fogva megosztható, meg kell osztani, és a legkisebb össztömegű tehergépjárművel kell beszállítani. Tehát: 24 raklap tégla = 24 egy raklapos furgon. 8 köb sóder = 8 egyköbös furgon. 16 méteres hídelem: arra kapsz engedélyt, mert nem lehet szétfűrészelni. Nem azért kapirgáltam 16 évig a gesztenyét, hogy most furgon-tulajdonosoknak adjam! Ingyen.

Téma: Utcán tiltakoznak a behajtási díjak ellen a fuvarosok

Hozzáadva: 2008.03.22 11:14

Sziasztok ! Leírom egy saját, vagy hozzám hasonló átlag fuvaros átlag napját, rájössz, hogy párhuzamot vonhatsz a saját napoddal, csak kicsit máshogy. Reggel 7-re viszek egy kanyar termőföldet Pipacs u. 6.-ba, amatőr kertész „barátomnak”, mert tegnap este szólt, hogy kell, ugyanis hirdeti a munkáját a helyi újságban, és megrendelték. Billentek, a zajra kijön a szomszéd Pali bá’, mert Ő éjjel alszik, ezért NapPali,  Már azt hinném elküld jóanyámba, de nem! „De szép fekete főőd, mennyibe kerül? Mondom: most akciós, amíg a készlet tart…. Azonnal megrendeli , szól a legkisebb fiának, legnagyobb unokájának, sógorának, mert azok is kertet építenek otthon, MOST DE AZONNAL!.. mert amíg akciós… Nagyon jó, délig meg van a meló… de egyszer csak csörög az építőanyag-kereskedő: Azonnal 1 kanyar sódert a „Vízcsap u. 11- be” mert az Ő autója éppen beszakadt egy pöcegödörbe, most várja a darut, és 5 ember támasztja a lapátnyelet. Jó sietek… Gázolaj fogyóban, bezinkút, tankolás az autóba, két méregdrága „gumiszendvics” (tele tartósítószerrel) két liter ásványvíz… mert éhes, szomjas vagyok, és ezt vezetés közben is meg tudom zabálni, Csörög a telefon: kolléga hív, túl sokat vállalt, be kéne segíteni földet hordani egy picetömb kiemelésből, óradíjban áll a kotró, nincs alatta elég autó, a megrendelő üvöltözik, Jó oda is beugrok 1-2 kanyarra, hisz’ Ő is segített nekem a múlt héten. Na meg talán pénz is lesz belőle. Már este 6 óra, indulnál haza, de… Csörög, a Maszek kőműves, akinek 10 éve fuvarozol havonta 1 kanyar sódert, de mindig kp. fizet, : Tesókám ! Hozzáá máán egy 6 köb 024-es kavicsot az anyósomhoz, még most este, mert még az éjjel meg kell csináánom a kerítést, ugyanis a köcsög szomszéd pitbullja állandóan átjön, és a kerekes-székes Papát állandóan harapdálja, meg a veteménybe szarik. Jóóóó… Irány a non- stop kavicsbánya, (Dunavarsány), mert a depó már 5 kor bezárt, sóder leborul, lóvé a zsebben, irány haza. Végre, egy fííínom sör, zuhany, TV, asszony meleg kaját tesz elém….. Este 10. Csörög! Az „Útkaparó Kft” újdonsült müvezetője: Csá Süti! Reggel 8-ra kint legyen a Franc tudja milyen úton, a Finiser, meg a két úthenger…. Mert 9-re ott van 600 tonna melegaszfalt! Oké, ott lesz. Hajnali kelés, tréler felakaszt…. Kezdődik egy új nap……… Nesze nekünk tachográf, pihenő, és vezetési idő, behajtási engedély 8 nap alatt, mindenhová, kertvárosba, belvárosba, Pestre, Budára,… Ez itt a baj, nem az hogy „fizetni kell”

Téma: Utcán tiltakoznak a behajtási díjak ellen a fuvarosok

Hozzáadva: 2008.03.22 09:27

Sziasztok! Regisztráltam a Hallotaxin, nagyon szuper az oldal. Köszönet még egyszer mindenkinek a pozitív hozzá-állását, véleményem szerint, ezen a fórumon megoszthatjuk egymással a szakma sajátos problémáinak a lényegét. Sajnos azt tapasztalom, hogy a média nem a valóságot mutatja, félrevezeti az embereket, mert ezzel pozitívnak akarják láttatni a rendeletalkotókat, saját maguk mellé állítják a „jónépet” idétlen sztereotip dumákkal: „élhetőbb város, kevesebb zaj, füst stb. Ha nem veszitek tolakodásnak, pár hozzászólásban, leírom, hogy mi a „behajtási rendelet” legnagyobb hibája, ami ellen tiltakozunk. Írásaimból megláthatjátok, hogy mi is pontosan ugyanúgy dolgozunk, mint a Taxisok, csak amíg Ti minket szállítotok, ha elromlott, ellopták, összetörték az autónkat, vagy jól bepiáltunk a kocsmában, vagy a havernál, mi pedig nektek (is) szállítjuk a kaját, piát, ruhát, építőanyagot stb.