Név DRACAN
Becenév Dracan
Honlap
Taxitársaság:

Felhasználó hozzászólásai

SZEGA! ha megnézed a jogszabályokat, több ponton is sérted azokat a megtévesztő kockasor miatt. És nem az a probléma, hogy megvédted magad a kerékpárossal szemben (feltéve persze, hogy azt normális stílusban tetted), hanem az, hogy nap mint nap (ki)használod egy taxistársasághoz tartozáshoz fűződő előnyeket az összetéveszthetőség okán úgy, hogy közben megtéveszt(het)ed az utasokat, és kárt okozol/okozhatsz a Társaságnak. Ráadásul nem viseled az ezzel járó kötelezettségeket, mint pl.: tagdíj, etikai szabályzat, közismert vitedíjak alkalmazása, stb...
büntetőjog: Áru hamis megjelölése Aki árut - a versenytárs hozzájárulása nélkül - olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel vagy elnevezéssel állít elő, amelyről a versenytárs, illetőleg annak jellegzetes tulajdonsággal rendelkező áruja ismerhető fel, vagy ilyen árut forgalomba hozatal céljából megszerez, tart, illetőleg forgalomba hoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Iparjogvédelmi jogok megsértése Aki a jogosultnak törvény, kihirdetett nemzetközi szerződés vagy európai közösségi rendelet alapján fennálló szabadalmi oltalomból, növényfajta-oltalomból, kiegészítő oltalmi tanúsítványból, védjegyoltalomból, földrajzi árujelző-oltalomból, formatervezési mintaoltalomból, használati mintaoltalomból, illetve topográfiaoltalomból eredő jogát az oltalom tárgyának utánzásával vagy átvételével megsérti, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
versenyjog: Tilos gazdasági tevékenységet tisztességtelenül - különösen a versenytársak, a fogyasztók törvényes érdekeit sértő vagy veszélyeztető módon vagy az üzleti tisztesség követelményeibe ütközően – folytatni. Tilos az árut, szolgáltatást (a továbbiakban együtt: áru) a versenytárs hozzájárulása nélkül olyan jellegzetes külsővel, csomagolással, megjelöléssel - ideértve az eredetmegjelölést is - vagy elnevezéssel előállítani vagy forgalomba hozni, reklámozni, továbbá olyan nevet, megjelölést vagy árujelzőt használni, amelyről a versenytársat, illetőleg annak áruját szokták felismerni. A fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma Tilos a gazdasági versenyben a fogyasztókat megtéveszteni. A fogyasztók megtévesztésének minősül különösen, ha a) az áru ára, lényeges tulajdonsága - így különösen összetétele, használata, az egészségre és a környezetre gyakorolt hatása, valamint kezelése, továbbá az áru eredete, származási helye, beszerzési forrása vagy módja - tekintetében valótlan tényt vagy valós tényt megtévesztésre alkalmas módon állítanak, az árut megtévesztésre alkalmas árujelzővel látják el, vagy az áru lényeges tulajdonságairól bármilyen más, megtévesztésre alkalmas tájékoztatást adnak; c) az áru értékesítésével, forgalmazásával összefüggő, a fogyasztó döntését befolyásoló körülményekről - így különösen a forgalmazási módról, a fizetési feltételekről, a kapcsolódó ajándékokról, az engedményekről, a nyerési esélyről - megtévesztésre alkalmas tájékoztatást adnak; d) különösen előnyös vásárlás hamis látszatát keltik. Tilos a fogyasztó választási szabadságát indokolatlanul korlátozó üzleti módszerek alkalmazása. Ilyen módszernek minősül különösen, ha olyan körülményeket teremtenek, amelyek jelentősen megnehezítik az áru, illetve az ajánlat valós megítélését, más áruval vagy más ajánlattal történő tárgyszerű összehasonlítását.
Én sem akarok veszekedni, de tény, hogy a kockasor jogosulatlan használata miatt többszörösen feleősségre lehet vonni az illetőt. Bünteti a versenytörvény, a védjegytörvény, sőt a büntető törvény is! és nem csak a teljes azonos, de a hasonló minta használatát is. Röviden: védjegytörvény: Védjegybitorlás: A védjegyoltalom alapján a védjegyjogosultnak kizárólagos joga van a védjegy használatára. A kizárólagos használati jog alapján a védjegyjogosult bárkivel szemben felléphet, aki engedélye nélkül gazdasági tevékenység körében használ olyan megjelölést, amelyet a fogyasztók a védjeggyel összetéveszthetnek a megjelölés és a védjegy azonossága vagy hasonlósága, valamint az érintett áruk, illetve szolgáltatások azonossága vagy hasonlósága miatt;tilos különösen a) a megjelölés elhelyezése az árun vagy csomagolásán; c) szolgáltatás nyújtása vagy annak felajánlása a megjelölés alatt;
Na ja, igen, Dracan naná, hogy továbbtanult. Kétszer is; (ami azt illeti még most is tanul meló mellett) nézzük mire ment vele: Napi szinten minimum 12-14 óra meló. Legfőbb feladatom az Ügyfél minél teljesebb kiszolgálása. A főnököm állandóan utasítgat, szabályokat határoz meg nekem, és rendszeresen felelősségre von. Lótok futok egész nap, sokszor enni sincs időm. Minden drágul, de az én fizetésem nem emelkedik. Ha az ügyfél füttyent, rohanok, és AZONNAL azt csinálom, amit csak akar. Az ügyféllel kedves vagyok és figyelmes és előzékeny és készséges és vidám és együtt érző és és és akkor is, ha egyébként egy kanál vízben meg tudnám fojtani, vagy a legkisebb problémám is nagyobb annál, ami a T. ügyfelet éppen foglalkoztatja. A barátok, család állandóan panaszkodik, hogy nem vagyok soha velük, ha mégis fáradt vagyok és ingerlékeny. Mindezt annyiért, amiből ha szerencsém van, ki tudom fizetni a rezsit, tankolom a kocsit, és kétévente super last minit nyaralok is. Bár van panelom, igaz még 5 év hátra van a hitelből; van kocsim, bár 10 éves lesz idén, és kevés az esélye, hogy lecseréljem. Na most cseréld ki az Ügyfél szót Utasra, a Főnök szót Taxistársaságra, a fizetést bevételre, tarifára, és mond meg, mi a különbség :))
Kedves nemkar! De, érzem az élcet, sőt bár nem vagyok taxis, értettem is amit mondtál (írtál). Az IQ-s részre most nem is reagálnék, a békesség jegyében. Ami az alapvető problémát jelenti, az az, hogy mindenki mást akar. Az utas gyorsan, kényelmesen, szép autóban, kulturált taxissal olcsón utazni. A Taxis fiatal, szép, kedves, nyugodt, higgadt, nem okvetlenkedő utassal utazni hosszú úton, sok pénzért sok borravalóval. Ha a felhőkbe néztem, én is álmodtam néha olyat, hogy azon kedvenc taxisaim, akiknél egy-egy jobb hónapban egy minimálbért hagytam ott, egyszer csak azt mondja, kedvesem, ez volt X. utunk, ezért ez most ajándék, de nem mondta egyik sem. Igaz, kaptam mindenféle kártyákat. Az optimális helyzet valahol középen van, mikor egyik fél sem érzi átvágva magát, és nem csalódottan vesz búcsút a másiktól, hanem legközelebb is reménykedik, hogy X vagy Y jön érte. Egyebekben meg ma már senkinek sem tejföl az élet, vedd ki Te is a biliből a kezed :)))) A merjünk nagyokat álmodni korszak véget ért, és minél magasabban szárnyalsz az egekben annál nagyobbat esel, mikor ébredsz. Baráti üdvözlet az utcai harcosoknak!
Lehet hogy én voltam félreérthető, azért tisztázzuk! A Dracan név egészen mást fed, semmi köze Drakulához. (Sőt, ami azt illeti, leginkább az én véremet szokták szívni) Van ugyan bringám, de már igen poros, évek óta nem ültem fel rá, bár korábban sem közlekedési eszközként, hanem feszültséglevezető terepjárműként használtam. A közlekedési szitukat a saját tulajdonú, egyébként szerintem az egész világon egyedülálló négykerekű tehénkémmel szoktam elkövetni. Amúgy köszi :) Szép napot; kevés munkát sok pénzt!
Bocs, de ilyen hozzáállással lehet hogy csalódnál bennem. Azt ugyanis nagyon nem szerettem, ha törzsutasságom ellenére "utaztattak". Ilyenkor azért jeleztem, hogy nem tetszik a rendszer. Ráadásul én vagyok (voltam) az az utas, aki mindig siet. Nagyon gáz beteg azért nem lehettem, mert a mai napig kapok kocsit, és szívesen jönnek értem, pedig már vagy másfél éve nem utazom rendszeresen. :)
Helló Mindenkinek! Magam részéről rendszeresen utazom taxival, és tudom hogy a többség teljesen normális. Azt a néhányat, aki nem normális, szépen megkértem, hogy a saját jól felfogott érdekében ne nyomjon többet a címemre. Utóbbi időben több közlekedési incidens is ért taxisokkal, arányában több, mint ami a nagyszámok törvényéből fakadna. Mindezt úgy, hogy általában a közlekedésben „buszként” kezellek bennetek (beengedem, ha tudom, nem tartom fel, stb., mivel sejtem, hogy utasért, utassal siet a dolgára.) Nem szeretném túlfeszíteni a húrt, de a sorok között talán érdemes olvasni és a tanulságokat is levonni. vannak ilyen taxisok; nem a többség, nem általános, de sajnos előfordul; általánosítani jó szokása a népnek: az orvosok hentesek, akik csak a hálapénzre hajtanak, az ügyvédek bűnözők, a rendőrök hülyék, és mint tudjuk erőszakolnak is, stb... társaságnál is nehéz az ilyet szankcionálni, de mezítlábasnál egyenesen lehetetlen a normális nagy többség védtelen az érdemtelenekkel szemben, saját maguk közül nem tudják kizárni a taxistársaság is védtelen az „utánzókkal” szemben; azt azért ne írjuk bringásék számlájára, hogy nem tudta egyértelműen azonosítani az autót és sajnos mindannyian védtelenek vagyunk az ilyen taxissal szemben: az utas, a közlekedő, a normális taxis és a taxistársaság is; és ez nagy hiba: miért maradhat az ilyen taxis, mért nem vizsgálja senki az ilyen ügyeket? Bocs, hosszúra sikeredtem... szép estét, jó éjszakát mindenkinek