Taxisofőrt akart kirabolni

2015.11.06.

Kollégánk, kemény volt! 

Kicsavarta a támadó kezéből a kést, és még az üldözésére is indult.

A rendőrök elfogták azt a 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy taxisofőrt akart kirabolni Debrecenben.

A Debreceni Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást S. Attila debreceni lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2015. november 5-én 14 óra körüli időben Debrecenben, a vasútállomás előtt beszállt egy taxiba, majd amikor a sofőr elvitte őt a megadott címre és a fuvar árát kérte tőle, az utas egy késsel a bevétel átadását követelte a taxistól. A sértett a kést kivette a támadója kezéből, amelynek során az ujján megsérült. A támadó ezután az autóból kiszállt és elszaladt a helyszínről. A sértett a taxival a férfi után ment és a támadásról értesítette a kollégáját, aki bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök a bejelentést követően azonnal a helyszínre mentek és személyleírás alapján Debrecen, Külső Létai úton 15 percen belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható S. Attilát. A helyi lakost előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

 

A bűncselekmény következtében a taxisofőr az elsődleges orvosi vélemény alapján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.