Forgalmi változások a hétvégi nagygyűlések idején

2006.03.31.

Hétvégén, április 1-jén és 2-án két helyszínen is forgalomkorlátozással járó rendezvény lesz Budapesten.
Április 1.

Szombaton az Andrássy út, Hősök tere és Oktogon közötti szakaszán tartanak nagygyűlést, melyet lezárnak a közúti forgalom elől. A Vörösmarty utcánál, az Izabella utcánál és a Kodály köröndnél a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik.


A rendezvény előkészületei miatt már a hajnalban közlekedő 979-es éjszakai járat terelt útvonalon, az Andrássy útról a Felső erdősor utca (vissza Bajza utca) - Városligeti fasor - Dózsa György út - Hősök tere érintésével jár.

Reggeltől várhatóan 18 óráig rövidebb útvonalon közlekedik a 4-es autóbusz: a Gyöngyösi utcától csak Mexikói útig (Kacsóh Pongrác út) jár.

Az esemény okán 11 órától kb. 18 óráig lezárják továbbá a Dózsa György utat a Podmaniczky utca - Városligeti fasor között, a Hősök terét és a Kós Károly sétányt is. A környék érintett közforgalmú járatai ezért terelt útvonalon közlekednek.

A gyors 20-as és a 30-as autóbuszok Újpest felé a Dózsa György útról a Dvorák sétány - Olof Palme sétány - Hősök tere - Állatkerti körút - Állatkerti úton, míg a Baross tér tér felé a Dózsa György útról az Állatkerti út - Állatkert körút - Hermina út - Ajtósi Dürer sor felé kerülik ki a lezárt Hősök terei szakaszt.


A 75-ös és 79-es trolibuszok Baross tér felé az autóbuszokkal azonosan (Állatkerti út - Hermina út - Ajtósi Dürer sor) kerülik ki a Hősök terei lezárt útszakaszt, a 79-es trolibuszok tovább a Dózsa György út - Dembinszky utca - Bethlen Gábor utca - Garay utcán keresztül érik el a Baross teret.

A rendezvény napján a milleniumi kisföldalatti Hősök tere megállója egész nap, a Bajza utcai állomás 11 órától lezárásra kerül. A kisföldalattit a Kodály körönd, a Vörösmarty utca és az Oktogon megállóknál lehet ezen a szakaszon igénybe venni.

Április 2.

Vasárnap a Kossuth téren tartanak nagygyűlést. Ezért lezárják a közúti forgalom elől a Kossuth teret és a Szent István körút - Bajcsy Zilinszky út - József Attila utca és a Duna által határolt területet, valamint a Bajcsy Zsilinszky utat a Nyugati tér és a József Attila utca között.

Ezért a tömegközlekedés a következőképpen vehető igénybe:

Vasárnap hajnaltól várhatóan 20 óráig a 2-es villamosok rövidebb útvonalon, a Közvágóhídtól csak a Garibaldi utcáig közlekednek. 11 órától várhatóan szintén este 20 óráig nem jár a 72-es és a 78-as trolibusz. A 73-as trolibuszok 11 órától terelt útvonalon, a 76-os jelzésű trolik vonalán közlekednek. Rövidebb útvonalon járnak a 70-es trolibuszok, az Erzsébet királyné útja, aluljáró és Lövölde tér között.


Trolipótló autóbuszok közlekednek 70-78Tp jelzéssel a Baross tér és a Podmaniczky utca között. A Bajcsy Zsilinszky út felé a 70-es trolibuszról a Bajza utcában található Városligeti fasor nevű megállóban lehet a trolipótló autóbuszra átszállni, ellenkező irányban a trolipótló autóbuszról a 70-es trolibuszra a Rottenbiller utcában található Lövölde téri és Damjanich utca nevű ideiglenes megállókban lehet átszállni.

A 15-ös autóbuszok 11 órától várhatóan 20 óráig módosított útvonalon közlekednek: a Bécsi úttól - József Attila utca - Roosevelt tér - Apáczai Csere János utca érintésével.

A BKV Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a felszíni közforgalmú járművek is csak a kialakult forgalmi helyzetnek megfelelően tudnak közlekedni, ezért a rendezvények miatt - a tereléseken kívül - előfordulhatnak menetrendi késések is.



BKVZrt./MTI-OS/hirado.hu