Felkészültünk

2005.12.30.

Nokotró
A Közterületfentartó ismét remekül felkészült. Néhány ma reggel 7 órakkor készült felvétel.

 

Ma reggel 7 órakkor készítettem néhány felvételt a Szentendrei úton (pontosabban a Rákóczi és Attila utca sarkán). Hókotrónak, szóróautónak nyoma nem volt a havazás hatodik órájában. Saját tapasztalatom a ma éjszakai útkarbantartásról elkeserítő. Reggelig a pesti oldalon a nagy körúton, az Üllői és Váci úton valamint a Bajcsy Zsilinszky úton látszott nyoma a Közterület fenntartó működésének.
Az autósok sem bíztak magukban, vagy talán megijedtek a hótól, Budapesten reggel 7 óra körül minimális forgalom volt tapasztalható.

2005. december 30., 04:24
A Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság közleménye a hóeltakarításról
    Budapest, 2005. december 30., péntek (OTS-Cégvonal) - A Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság csütörtök éjfélkor megkezdte az előszórást a fő- és tömegközlekedési útvonalakon, mivel a meteorológia előrejelzés alapján intenzív havazás várható volt a főváros térségében.

    Az intenzív havazás pénteken egy óra tájban megkezdődött, és várhatóan a délutáni órákig fog tartani, így a hó folyamatosan 10-20 centiméteres magasságot fog elérni. A részvénytársaság 84 szóró-ekéző téli célgéppel végezte éjféltől a munkát, és most is folyamatos 84 géppel dolgozik, síkosságmentesítést végez a fő- és tömegközlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, annak érdekében, hogy az autóbuszok menetrend szerint be tudjanak indulni.
    A részvénytársaság a nappali műszakban is 84 géppel fog dolgozni. Amennyiben a havazás mértéke szükségessé teszi, úgy növelni fogja a gépek számát a szemétszállító gépek hóeltakarításra történő átállításával.
    Természetesen szükséges kézi hómunkások felvétele is reggel 6.00 órakor, így kézi hómunkások jelentkezését várjuk a kerületi szolgáltatási csoportoknál. A nappali műszakra 2500 nettó bért fizetünk a nyolc órai munkáért.
    Kérjük a házfelügyelőket, a magánház-tulajdonosokat, a tömbházfelügyelőket, hogy az ingatlanjaik előtti járdát folyamatosan tisztítsák meg a hótól, síkosságmentesítsék, hogy minél kevesebb legyen a gyalogos baleset.
    A részvénytársaság kéri az autósokat, téli gumi nélkül ne induljanak útnak.

    Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság
    Szegedi Péter Szóvivő