A 6x6 Taxi Szolgáltatási és Együttműködési szerződése

2005.11.23.

Itt nem szóbeli
Egy újabb dokumentum a Szabályok dossziénkba, ebben a dossziéban gyűjtjük össze azokat a szabályokat, amelyek szerint munkájukat végzik a taxisok.


Létrejött: A 6x6 Taxi, és  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  továbbiakban: Fuvarvállaló között az aláírt napon és helyen az alábbi feltételek szerint.

A Szolgáltatási és Együttműködési Szerződés minden személyszállító vállalkozóra és a 6x6 Taxi Kft-vel jelen szerződést aláíró Betéti Társaságokra és Kft-re vonatkozik.
E társaságok alkalmazottai és a 6x6 Taxi között az esetleges jogi vitákban nem az alkalmazott az illetékes. Mindezek figyelembevételével a Betéti Társaságok és Kft-k tagjaival és alkalmazottaival nem a 6x6 Taxi Kft. az illetékes a jelen és más (pl. munka) szerződések megkötésére.

1. Felek jelen okiratban kölcsönös Szolgáltatási és Együttműködési Szerződést kívánnak egymással kötni az alábbiak szerint:

a.) Fuvarvállaló megbízza a 6x6 Taxi Kft-t, hogy vállalkozása gyakorlásának keretében, részére a Taxi-rendeléseket és egyéb Taxi-szolgáltatási körbe tartozó munkákat kiközvetítsen.
b.) A 6x6 Taxi megbízza a fuvarvállalót, hogy a megrendelők által megrendelt és általa kiközvetített, az l./a. pontban meghatározott feladatokat a megrendelők által jogosan elvárt színvonalon maradéktalanul lássa el, illetve teljesítse.

2. A 6x6 Taxi által kiközvetített Taxi-szolgáltatás és Taxi-rendelések időbeni kiadásáért (címkiadás) a 6x6 Taxi vállal felelősséget, e feladatok a fuvarvállaló által történő elvállalásától (címfelvételkor) annak befejező időpontjáig a fuvarvállaló vállal felelősséget.

3. A Taxi-rendelés teljesítéséért, illetve az esetlegesen a megrendelő felé keletkező károkozásért, továbbá a 6x6 Taxinak a fuvarvállaló általi hibás teljesítéséből eredő károkozásért a 2.pont figyelembevételével vállal felelősséget a 6x6 Taxi és a fuvarvállaló.

4. A fuvarvállaló „az általános fuvarkényszer alapján" elsődlegesen a 6x6 Taxi által közvetített Taxi-szolgáltatási körbe tartozó munkákat és Taxi rendeléseket köteles teljesíteni. A fuvarvállaló a címre történő kiállás és a fuvar közben fellépő bárminemű technikai vagy egyéb akadályoztatásáról haladéktalanul köteles a 6x6 Taxi értesíteni.

5. A 6x6 Taxi napi 24 órás diszpécser szolgálatot biztosít a Taxi-szolgáltatás és Taxi rendelések, közvetítésére.



6. A 6x6 Taxi Kft-vel Szolgáltatási Szerződést kötő fuvarvállalók érdekében illetve a Taxi-szolgáltatás Etikai normáinak betartása érdekében a fuvarvállaló tudomásul veszi és egyben aláveti magát a 6x6 Taxinál rendszeresíteti Etikai Kódexben leírtaknak, továbbá a cégvezetés által hozott határozatoknak.

7. Fuvarvállaló köteles a 6x6 Taxi állal meghirdeteti szolgáltatási díjak alkalmazására. Fuvarvállaló az általa üzemeltetett taxaméterben kizárólag a 6x6 Taxi által meghatározott tarifasorrendet, illetve tarifamértéket alkalmazhatja. A 6x6 Taxi Szolgáltatási Szerződés alapján a megrendelők állal kölcsönösen elfogadott kedvezményes tarifa rendszert, transzfer fuvardíjakat és egyéb előre meghatározott szállítási díjakat a fuvarvállaló magára nézve kötelező jelleggel elfogadja.

8. A fuvarvállaló kötelezi magát arra, hogy a 6x6 Taxi által a Taxi-szolgáltatás és Taxi rendeléssel összefüggő reklám szerződések rendelkezéseit maradéktalanul betartja, így a fuvarvállaló köteles arra, hogy a 6x6 Taxi által kötött reklámszerződések hirdetési anyagát a gépkocsiján - a 6x6 Taxi által meghatározott helyen - elhelyezze. Fuvarvállaló a gépkocsiján egyéb (nem a 6x6 Taxi által szervezeti) reklámanyagot csak a 6x6 Taxi előzetes írásbeli engedélyével helyezhet el.

9. A fuvarvállaló jelen szerződés l/a. pontjában meghatározottak ellenében havi díjat
köteles fizetni, ami jelenleg: 44 000.- + Áfa. ( 50 600.- )
Abban az esetben, ha a fuvarvállaló bérelt URH készülékkel dolgozik, akkor ez az összeg: 47 000.- +Áfa. ( 58 750.- )
Ez az összeg tartalmazza a Taxi-szolgáltatás, illetve Taxi-rendelések teljes körű lebonyolítását, és a 6x6 Taxi Kft. által a megrendelőknek számlázott mindenkori engedmény áthárított általány összegéi is.
A fenti összeget előre a tárgyhónap előtti hónap utolsó pénztári napjáig kell megfizetni.
Fuvarvállaló köteles emelt díj megfizetésére, ha a tárgyhónapot megelőző, mindenkori fizetési határidő utolsó napjáig nem rendezi a fenti összeg befizetését. A díjemelés mértéke 500 Ft. + Áfa. nem határidőre teljesített naponként. A tartozás rendezéséig a fuvarvállaló pénzügyi tiltásba kerül.

10. Csökkentett díjfizetésre jogosultság:
Ha a fuvarvállaló betegállományban van, és ezt megfelelő hivatalos okmányokkal
igazolni tudja (címet nem vehet fel )
Ha a fuvarvállaló gépkocsija összetört vagy gépkocsit cserél, és ezt igazolni tudja.
Fuvarvállaló a díjfizetés mértékének csökkentésére kizárólag írásbeli kérelem, és megfelelő igazolások másolati példányának bemutatásával jogosult.
6x6 Taxi a csökkentett díjfizetés mértékének megállapítására fenntartja a jogot az eseti elbírálásra
Díjkedvezmény csak abban az esetben adható, ha az adott időszakban a fuvarvállaló bizonyíthatóan nem végzett más gépkocsival fuvarfeladatokat a 6x6 Taxi rendszerében.




11. 6x6 Taxi fenntartja magának azt a jogot, hogy a 9. pontban meghatározott díjat időszakonként megváltoztassa. Erről a változási megelőzően legalább 15 nappal korábban, a 6x6 Taxi központjában megtekinthető díjjegyzék alapján az érintetteket értesíteni köteles Amennyiben fuvarvállaló a módosítod díjjal a szerződést nem kívánja fenntartani, úgy a változást megelőző, szolgáltatási díj megfizetése mellett, a tárgyhó utolsó napjáig jogosult a szolgáltatásban részi venni. Ezen utolsó napon a szerződés megszűnik, de a jogviszonyból származó kötelezettségekért a feleket továbbra is felelősség terheli.

12. 6x6 Taxi - a szolgáltatás minőségének védelme érdekében - folyamatosan jogosult ellenőrizni a Szerződésben és az Etikai Kódexben foglaltak betartását, továbbá a fuvarvállaló alkalmasságát, a részére esetlegesen átadott dolgok meglétét, állapotát. Ellenőrzéssel a 6x6 Taxi mást is megbízhat. Fuvarvállaló az ellenőrzést köteles lehetővé tenni, beleértve az URH-készülék és taxaméter vizsgálatát, továbbá az általa végzett személyszállítási és egyéb szolgáltatás során kibocsátott nyugták, számlák ellenőrzését is. Az ellenőrzés akadályozása esetén a 6x6 Taxi jogosult a jelen szerződés azonnali hatályú felbontására.

13. Jelen szerződés alapján a fuvarvállaló kizárólag saját maga jogosult a szolgáltatásban részt venni, és a 6x6 Taxi rendszerét, eszközeit használni. Amennyiben ugyanazzal a
taxi gépkocsival több fuvarvállaló, vagy a fuvarvállaló alkalmazottja kíván a 6x6 Taxi által működtetett rendszerben szolgáltatást végezni, erre előzetesen külön megállapodást kell kötni a 6x6 Taxival, (társas taxi-üzemeltetés)
A 6x6 Taxiként vezetésre jogosult személyek adatait a szerződés mellékletét képező „Adatlap" tartalmazza. Az adatlap adataiban történt változásokat a fuvarvállaló köteles 72 órán belül bejelenteni a pénztárban, és új adatlapot kérni.
Amennyiben a fuvarvállaló jogosulatlan személynek engedi át a személyszállításban való részvételt, vagy a részére átadott eszközöket, védjegyoltalom alatt álló jelzéseket, a 6x6 Taxi jogosult a szerződés azonnali hatályú felbontására.






14. Jelen szerződés megszűnik:

a) Ha a fuvarvállaló a szerződést felbontja, és ezt írásban jelzi.
b) Ha a cégvezetés a szerződési felbontja, és ezt írásban jelzi.
c) Ha a fuvarvállaló más hasonló tevékenységei folytató vállalkozással hasonló tartalmú szerződési köt.
d) Ha a fuvarvállaló a tárgyhóra járó díjat, a hónap lejáriát követő 5. naptári napig nem egyenlíti ki és a felek fizetési haladékban nem állapodnak meg.
e) Az elmaradt díj összegét a 6x6 Taxi jogosult a 17. pontban meghatározott letétből az elszámoláskor levonni, illetve a maga számára, mint adott időszakra járó, de elmaradt díjat visszatartani.

15. A szerződés felbontásakor a felek egymással szemben kölcsönösen elszámolni kötelesek. Felek az egymásnak estlegesen okozótt kari kötelesek megtéríteni

16. A szerződés megszűnésének napján a fuvarvállaló köteles minden, a 6x6 Taxira utaló jelzést a gépkocsijáról eltávolítani, A 6x6 Taxi emblémával ellátott, fel nem használt készpénzfizetési számlatömböket a szerződés megszűnésének időpontjától nem használhatja. Az URH frekvenciát természetszerűen nem használhatja tovább.
A frekvencia kikódolásáról a 6x6 Taxival szerződéses Urh-szerviztől igazolást köteles hozni.
Jelen rendelkezések értelemszerűen fuvarvállaló gépkocsija értékesítésének vagy másnak történő használatába adásának esetére is érvényesek

17. Fuvarvállaló köteles belépéskor jelen okirat aláírásával egyidejűleg személyenként, 50 000.-Ft + Áfa (62500.-Ft ) egyszeri belépési díjat fizetni, ezen felül, 103 000.-Ft-ot a 6x6 Taxi pénztárában letétbe helyezni. ( a letétre részletfizetési kedvezmény adható )
A szerződés megszűnésekor felek a letét összegével elszámolnak, az esetleges tartozások, levonások után a letét összege kamatmentesen a fuvarvállaló részére visszafizetésre kerül. Amennyiben a 6x6 Taxi a fuvarvállalóval szembeni követelései a letét összegét elérik, úgy a letét összegét a 6x6 Taxi nem fizeti vissza, az a tulajdonába megy át.
Köteles továbbá 15 000 Ft. azaz tizenötezer forint letétet fizetni a 6x6 Taxi Kft-nél rendszeresített szabadjelzőért, amit kilépéskor a szabadjelző leadása után visszakap.

18. Felek a jelen szerződést határozatlan időtartamra kötik.
A szerződést mindkét fél bármikor indoklás nélkül felmondhatja. A fuvarvállaló köteles a részére átadott eszközöket (URH berendezés, szabadjelző, stb.) az elszámolás előtt leadni. A tárgyhavi díj időarányos részének visszafizetése csak abban az esetben illeti meg a fuvarvállalót, ha ellene nincs lezárt, vagy folyamatban lévő fegyelmi határozat.

19. Jelen szerződésben leírtak mindkét fél részéről kötelező érvényűnek tekintendők a szerződés felbontásának időpontjáig. Jelen okiratban nem szabályozott kérdésekben a felek jogviszonyára a Ptk. vállalkozási szerződésekre vonatkozó rendelkezései az irányadók Felek a jelen okiratot, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, elolvasás és értelmezés után cégszerűen, jóváhagyólag aláírták, és annak egy-egy eredeti példányát átvették.



Budapest, 200 ...........................

6x6 Taxi Kft. .….. ……………. Fuvarvállaló