Taxis hiénák nyerészkednek a sztrájkon

2007.11.22.

FigyelőNet
Néhányan megpróbáltak pénzt csinálni a szerdai sztrájk okozta közlekedési zavarból, a külföldiek tájékozatlanságát igyekeznek kihasználni. Míg a taxistársaságok alig érezhető forgalomnövekedésről számoltak be, addig néhány magántaxis igyekezett kihasználni a Magyarországon rekedt külföldiek helyzetét.

Tudósítónk beszámolója szerint a Keleti pályaudvaron rekedt több külföldi is, akik nemzetközi vonattal szerettek volna továbbutazni. A pályaudvaron csomagjaikkal ücsörgő turistáknak több taxis is felajánlotta, hogy elviszik őket úticéljukhoz. Egy Los Angelesből érkezett csoport Prágába szeretett volna utazni, de sem a szállodában, sem pedig a taxiban senki nem tájékoztatta őket arról, hogy mi vár rájuk a pályaudvaron. A sztrájkról ők csak akkor értesültek, amikor fel akartak szállni a vonatra – mint mondták, a nemzetközi média nem számolt be a magyarországi munkabeszüntetésekről.

Hasonló történeteket mesélt a peronon ülve egy szintén amerikai pár. A taxisok nekik is felajánlották, hogy elviszik őket Bécsbe, de a fiataloknak erre nem volt pénzük. „Ennek ellenére már vagy húszan felajánlották” – kesergett a pár. Egy Peruból érkezett asszony hozzátette: „Már egy kicsit idegesítőek.” A Los Angeles-i társaság egyik idősebb hölgytagja amiatt panaszkodott, hogy legszívesebben visszamenne a szállodába, és kivárná ott a sztrájk végét, de „ezek után inkább nem ülök taxiba”.

Ezért a legtöbb külföldi inkább a csomagjain ülve várja, hogy elhagyhassa az országot.