Eddig tudtam kussolni

2013.07.10.

Nem ér rá a TGFSZ, biztos a Balaton Soundra készülnek
Elég volt! Mit képzelnek egyesek magukról? Milyen jogon merik taxisok ezreit kicsinálni? Lehet ezt büntetlenül? Két nagy ellenségünk van jelenleg: FŐTAXI és a TGFSZ! Nem hiszitek? Olvassátok, aztán döntsétek el magatok…

Olyan szinten szoktuk már meg, hogy mindent lenyomnak a torkunkon, hogy lassan már kívánjuk a fekáliát. Na de kérem, szippantós kocsival azért már ne hordják belénk.

Soroljam az elmúlt évtizedek agyszüleményeit, vagy tudjátok magatok is? Ismerhetitek az új torzszülöttet is, a rendcsinálás névre kereszteltet.

Drosztdíj – rendben, befizetjük, mert kötelező. Igaz nincs belőle elég, igaz nem olyan, amilyennek anno ígérték, igaz minden évben drágább, mert az Ő költségeik emelkednek.

Sárgítás – Besárgítunk mindent, ahogy a kolléga fogalmazott az egyik gyűlésen, Ő még az eget is, ha kell, csak Fix legyen. Ami itt fix uraim, az, hogy szívni fogunk, de azt legalább keményen.

Szabadjelző – éjjel-nappal úgy fog világítani, hogy a gyalogosok is belevakulnak, és ahogy a rendeletben szerepel, majd mindenkinek meg is állunk, ha arra vetemedtünk, hogy „égő” szabadjelzővel közlekedünk. Mert kérem ebben a szakmában „BÁRKINEK” meg lehet állni, ha taxizni szeretne. Egyszer, csak egyszer emeld fel üleped, Te kedves tervezetalkotó és nyomj le egy éjszakát és állj meg BÁRKINEK, aki integet, azt utána majd ígérem, szépen meggyászolunk, ahogy 20 év alatt tette ezt 19 család.

Nem sorolom, minek? Minek, hiszen honnan tudhatná az, aki nem taxizott még, hogy a bankkártya lehúzóval már most trükköznek. Olyan helyen állítanak meg, ahol tuti a büntetés és a taxis inkább elengedi azt a kemény 600-700 forintos fuvardíjat, mintsem kitegye magát ennek a lehetőségnek.

Ország image, na bammeg, az kell nekünk, rajtunk kell ám kezdeni, miközben a kedves, nagy védett állat külföldi utasok rendszeresen már azzal szívatnak minket, hogy lehúzod a kártyáját, Ő kiszáll, majd pár perc és a telefonjára érkező megerősítési kérelmet elutasítja, Te meg bambán nézel ki a fejedből. Nem baj, a lényeg, hogy ez a csőcselék, mármint Mi, taxisok, nehogy már romboljuk ennek a gyönyörű fővárosnak az imázsát. Hiszen, amikor a kedves leszáll a reptéren, akkor azonnal tudja, a paradicsomba érkezett. A kialvatlan, ezer sebből vérző taxis beszáguld vele a 2x1 sávos „gyorsforgalmin”, ahol lehet nem éri baleset, mert ott kérem menekülni nem lehet. Közben megcsodálja az elé táruló látványt, ami kutya fasza Brooklynhoz képest. Igazi gettó.

Utána berázkódik a szállodáig, megszabadulva a veseköveitől, amit egy-egy kátyú megdolgozott, és megismerkedik a kék, füstöt okádó szörnyeteggel(amit nálunk busznak hívnak, tömegközlekedésre alkalmas eszköznek)…szerintem azt hiszi vidámparkban van, mert ez komoly nem lehet. Nem tudja csórikám, hogy azt is bezárják nálunk, mert nem kell itt vidám ember. Rontaná az összképet.


Viszont, ez a csendes címkiadás megér egy misét.

Uraim, ha ezt hagyjuk, azzal aláírtuk a halálos ítéletünket!

Ennek csak egy dilettáns tud örülni, akinek dunsztja sincs a szakmáról, vagy csak simán hobby taxis. Az utóbbinak elnézem, mert szegénykém vagy naiv, vagy hülye, vagy mindkettő, de hogy központban még nem dolgozott, az tuti.
Na de mi van azzal, aki dilettáns? Ő az, aki részt vesz ennek a megtervezésében, a kidolgozásában, aztán majd 1-2 év múlva maga után hagyva egy összeomlott rendszert éppen máshol „igazgat”.

Nem hiszitek? Kérdezzétek meg azokat, akik most az e-útdíj csodálatos bevezetését élvezik, aminek persze nincs felelőse, sőt, még a hibát sem ismerik el. Azok már hisznek abban, hogy itt mindent lehet. Ti is jobb, ha előre elhiszitek, ebből gáz lesz.


Tisztelt Szunomár Tibor úr!
Azt gondolja, hogy ez érdeke az utasnak? Jó a taxisnak? Jaaaa és az egyik főindok, hogy még a környezetvédelem szempontjából is megoldást jelent a globális felmelegedés ellen?
Tudja maga mi az a logisztika? Tudja mit él át az a taxis majd, akit a „jobb pozíciója miatt” 20-30 perccel az előrendelés időpontja előtt címre küldenek? Tudja mennyit fog ott bóklászni és ezzel a levegőt szennyezni?

Nem tudja? Honnan is tudhatná, hiszen Ön nem taxis, csak egy taxiscéget vezet (most…pillanatnyilag). Soha egy megveszekedett fuvart sem teljesített, nem tankolt a bevételéből, nem etette a családját a megmaradt „profitból”. Honnan tudhatná. Nincs is ezzel baj, csak ne higgye el magáról az ellenkezőjét!

Állok egy droszton, majd arra gurul egy kolléga, aki akkor kezdett és elmegy mellettem, ezáltal jobb pozícióba kerül és Ő kapja a fuvart, Én meg olvashatok tovább? Igaz, műveltebb leszek és szofisztikáltabban fogok tudni mindenkit visszaküldeni oda, ahonnan jött. Na nem pár évvel ezelőttre, hanem a fogantatása előtti időkbe. Viszont abból NEM TUDJUK ELTARTANI A CSALÁDUNKAT!

Érti tisztelt Szunomár úr??????????????????????????????????????????

Rossz, rossz, rossz! Hülyeség, a gyakorlatban nem tud működni a jelenlegi formájában.
Az utasnak sem jó.

Mennyi rendelést vett fel eddig Szunomár úr? Tudom, emléktáblát már avatott fel, de vett fel telefonos megrendelést, ahol az utas azt sem tudja, hogy hol van és nem azért mert ittas, nem azért mert anyagozott, hanem azért mert nincs helyismerete. Ezt hogy vigye be a gépbe úgy a telefonos, hogy utána a gép, minden emberi beavatkozás nélkül ki is tudja adni a taxisnak?

Vagy majd nem csak Mi megyünk iskolába, hanem az utas is? Na, abból lehetne kaszálni rendesen. Az rendelhet csak taxit, akinek bizonyítványa van arról, hogy egy ilyen képzésen részt vett.

Könyörgöm Szunomár úr, magam és pár ezer kollégám nevében, menjen el Bora-Borára, pihenje ki magát és ha visszajön, akkor se erőltesse túlságosan a szakmai oldalát annak, amihez nem ért. Irányítgassa a Főtaxit, rombolgasson ott kedvére, de a szakma egészét ne akarja a maga ideológiájára megreformálni.


Mindez még nem elég. Most jön a TGFSzzzzzz!
Mint talán arról olvashattatok, bevezetésre kerül, hogy a harmadik reptéri fuvarodnál (tudom ez sokakat nem érint, de globálisan nézzétek a trutyit), amit 24 órán belül teljesítesz, az neked 500 forint mínuszt fog eredményezni, mert be kell fizetni, mert nehogy már a Főtaxi érdekei sérüljenek.

 


Igen-igen, neked is kedves T2000-es, 6x6-os stb…stb…
Na ezt máááááááár nem, most majd a TGFSZ odavág és kiáll a szakmáért…gondolja a naivabbik kolléga. Főleg azok a kötsögök, akik nem szponzorálták a TGFSZ-t…na meg azok is, akik igen, de ez most nem számít.
Mernek manapság a taxisok kezdeményezni?

NEM!

Nincs meg hozzá sem a szakmai felkészültségük, sem az anyagi lehetőségük…magyarán, örülünk, hogy luk van a seggünkön. Mit tudnak tenni? Metál Zoli (akit nagyon tisztelek és szeretek és Én magam is minden imámban kérem az urat, hogy segítse munkáját…majd amikor a politika rögös útjára lép), nem fog nekimenni azoknak, akikkel annyira összehaverkodott. Mit lehet tudni, hogy mit hoz a jövő…választási éve.

TGFSZ, hagyjuk már… érzékenylelkületű, sértődékeny, az árral sodródó emberektől nem várhatsz mentőövet. Erre elég hamar rájött a T. tagság. Mióta Málna kiszállt, nincs ott egy tökös ember sem, főleg, aki a SZAKMA érdekeit előbbre tudná vinni. Ott vannak, elférnek, azt annyi.

Mit tehet ilyenkor a szerencsétlen taxis? Kihez fordulhat? Ahhoz, aki belőle él meg…akivel szimbiózisban van. A cégvezetőhöz!
Igen, megértük, hogy Bambi a vadászhoz fordul segítségért, mert a jóságos rőzseszedő öregasszony nem segít rajta.

Mit tehet a cégvezető, akit a taxisok minden fórumon lejárattak, hogy Ők nem a szakma, Ők nem minket képviselnek, sőőőőőőőt, nem is képviselhetnek (ezzel egyébként egyet is értek), jelzi a TGFSZ felé az igényt, hogy a srácok ezt a rakomány fekáliát már nem szeretnék benyelni, így jó lenne, ha lépne a szakmai érdekképviselet.


Jött is erre a válasz a TGFSZ részéről:
„Ha a madárkáid téged megkérnek valamire, és te jó pásztoruk akarsz lenni, akkor te teljesítsd a kérésüket. Ha hozzád fordultak, hogy demonstrálni szeretnének, akkor szervezd meg nekik. Ha kérhetném, ne csináljatok programot a szakszervezetnek.

Egyáltalán nem barátságos üdvözlettel: Telegdy Gábor”

Remélem ezután most mindenki, aki nem fizette be a havi 500 forintos tagsági díjat, az mélyen magába néz, és holnap visszamenőleg ezt megteszi.

Szóval, tisztelt taxisok, semmi mások sem vagyunk, mint egy darab hús, amit az oroszlánok közé vetettek. A húst sem érdekli, hogy mi tépi szét, ki eszi meg, a végeredmény számít, ami majd lesz belőle miután a ragadozó megemészti…amennyiben hagyjátok.