340 rendőrt hívtak ki öt taxisra

2009.04.11.

Vihar a biliben!
Több száz rendőr, barikádbontó-tolólapos teherautó és négy tréler biztosította a rendet csütörtökön délután a Ferihegyi repülőtéren. A rendőrség olyan titkos információ birtokába jutott ugyanis, hogy atrocitás várható Ferihegy 1-en, 2A-n és 2B-n egyaránt. Az előző napokban kisebb csetepaték voltak a reptéren, több mezítlábas taxis próbált utast szerezni az utasvárókban. Egyes hírek szerint öten voltak. A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság emiatt hívott ki 340 rendőrt a légikikötőbe.

A Bors úgy értesült, hogy a Ferihegyi repülőtér mindhárom termináljának környékét megszállták a rendőrök. Szemtanúk szerint több száz rendőr vigyázott a rendre délután négytől este hétig. A Készenléti Rendőrség egységei mellett négy autószállító tréler, valamint egy barikádromboló, tolólapos teherautó is felsorakozott a reptéren. Hogy miért volt szükség a hatalmas készültségre? A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője, Horváth Katalin Fanni cáfolta azt az elterjedt hírt, hogy egy taxistársaság bejelentett demonstrációja miatt vonult fel a karhatalom.


A hatalmas készültség okát nem árulták el a rendôrök, akik megfelelô létszámban jelentek meg a kiemelt biztonsági zónában
Fotó: Bors

– Olyan operatív információ jutott a birtokunkba, amely miatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetője indokoltnak látta a fokozott ellenőrzés elrendelését – közölte a Borssal a szóvivő. Erre egyébként a rendőrség szolgálati szabályzata lehetőséget ad Dúzs József dandártábornoknak, aki élt is ezzel. A repülőtér kiemelt biztonsági zónába tartozik, a schengeni zóna végállomása. A fokozott rendőri jelenlét ideje alatt esemény nem történt, senkit nem állítottak elő. A Bors úgy értesült, hogy múlt vasárnap és hétfőn több mezítlábas taxis erőszakosan próbált utast fogni a repülőtéren, emiatt atrocitások történtek köztük és az ott dolgozó taxisok között. A balhézó utasfogók egyes információk szerint öten-hatan voltak, más források tizennyolc–huszonhárom főről számoltak be lapunknak. Úgy tudjuk, emiatt tartották indokoltnak a több millió forintot felemésztő készültséget. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője közölte: az utasok részéről hozzájuk nem érkezett panasz.