A túlélés érdekében egymás árai alá licitálnak a taxisok

2009.09.17.

Kossuth Rádió Napközben
Dudás Zoltán, a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségének főtitkára a Napközben műsorában arról beszélt, hogy a válság kezdte óta Budapesten húsz, huszonöt százalékkal csökkent az utasszám. A taxisok egyébként azt szeretnék elérni, hogy a fővárosban is emelhető legyen a maximált ár, valamint hogy a fővárosi önkormányzat korlátozza a vállalkozások létszámát.

A taxi vállalatoknál egyre nagyobb a feszültség, mert az utóbbi időben jelentősen csökkent az utasok száma. Szolnokon taxistársasághoz nem tartozó taxist vertek az utasok, mert a viteldíj többszöröséért szállított.
Pécsett az önkormányzat feloldaná a taxis létszámstopot. Budapesten pedig dúl az árverseny, az egyik társaság például fix tarifával, kettőezer hétszáz forintért viszi el az utasokat a városon belül bárhová.
Dudás Zoltán, a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségének főtitkára a Napközben műsorában arról beszélt, hogy a válság kezdte óta Budapesten húsz, huszonöt százalékkal csökkent az utasszám.
A taxisok egyébként azt szeretnék elérni, hogy a fővárosban is emelhető legyen a maximált ár, valamint hogy a fővárosi önkormányzat korlátozza a vállalkozások létszámát.

 

Hallgassa meg!