Bárkit felcsíp az MTV taxija

2006.09.14.

De jó...
Az MTV-s esti Híradó után, 19.45-kor jelentkezik három napja a TV Taxi című rövid műsor. Mi ez az egész? Miért panaszkodik csekély nyugdíja miatt a néni? Magyar Eszter vezető szerkesztő-producert, a Próbafülke Produkció munkatársát kérdeztük.

Semmi nem lehet olyan érdekes az átlagos tévéző számára, mint önmaga, a hasonló problémákkal küzdő, ugyanolyan helyzetben lévő ember. Lehet mutogatni neki a felső paleolitikum népcsoportjait, levélpirosító ribiszke-levéltetveket, hatalmas fogasceteket, a hétköznapi, helyi valóság mindig fontosabb. Ebből a felismerésből indul ki az új M1-es műsor.

A Cool tévén fut egy hasonló műsor, Taxid címmel, abban jobbára beszívott vagy félrészeg fiatalok próbálnak beszélgetni a sofőrökkel (az egyik az expornós Niki Belucci). Volt-e szerepe annak a műsornak vagy egy külföldi példának ebben a formátumban? "A forma természetesen hasonlónak tűnhet, de a tartalom és a felépítés azért - ismerjük el - nagyon-nagyon más. Amúgy ez egy nemzetközi formátum, de az MTV-s változatát a Próbafülke Produkció dolgozta ki, az Éjszaka a Földön című film alapján" - válaszolta a szerkesztő. Jim Jarmusch moziját - Benignivel a főszerepben - amúgy szeptember 29-én este sugározza az m2, és igencsak ajánlott darab.

Minden nap - hétvégén is - reggel héttől este tíz óráig fut az autó, és három stáb váltja egymást négy-öt óránként. Egyelőre Budapesten, de tervezik, hogy egy-egy vidéki városba is eljussanak legalább hetente, sőt, szeretnének az országhatáron túli magyarlakta településeket is felkeresni.