Gázos vizsga egy óra alatt!

2011.08.03.

Örömhír!
Végre taxit is vizsgáztathat a dunakeszi Medic-Car szerviz, ahol a legtöbb taxit gázosították az elmúlt tíz évben. Mindannyian tudjuk, hogy a taxivizsga nem egy leányálom. A gázosokra mért tortúra erre még rátett egy lapáttal. Ennek ezennel vége, hiszen a megszokott környezetben, az autót és minket is ismerő szerelők egyszerre, egy helyen elvégeznek mindent. ...és nem utolsó sorban semmivel se drágábban, mintha máshol vizsgáztatnánk!


 

Mint tudjátok, gázzal járok. Az autómba a szettet Dunakeszin, a Medic-Car szervizben szerelték be immár öt éve. Sok gond nem volt vele, de ha mégis adódott valami, akkor mindig meg voltam elégedve a szerviz szolgáltatásaival.
Sőt, ha arra visz az utam, általában tankolni is megállok.


 

Egy ilyen bekukkantásnál derült ki, hogy már taxit is vizsgáztathatnak. Nagyon feldobott a jó hír, mert megint eltelt egy év... (valahogy mire az ember kihever egy vizsgát, már készülhet is a következőre).

Így aztán amikor aktuálissá vált, felhívtam a szervizt, és kértem időpontot.
Amikor Tóth Tibor tulajdonos meghallotta, hogy én jönnék vizsgáztatni, és természetesen szándékozom a tapasztalataimat megosztani veletek, akkor úgy döntött, ha már lúd, legyen kövér, csináljunk belőle reklámfilmet is egycsapásra.
Keresett egy csendesebb napot, és összehívta a botcsinálta amatőr forgatócsoportot. ...én meg lemosattam az autót:-)
Hihetetlen jó érzés volt, hogy a drosztmatricásokon (persze taxióra, de az nekem idén nem kellett) kívül sehova nem kellett mennem előtte. A megbontásost, a gázbiztonságit, és a zöldkártyát saját hatáskörben elintézik a vizsga alkalmával.

Amikor megérkeztem, már várt a "stáb":-) Forgott a kamera amikor beléptem, és vette amíg a csodálatos szépségű munkafelvevővel diskuráltam /ezeket később kivágták;-)/

Kicsit várnom kellett, mert Tibornak még volt némi elintéznivalója. Addig olvasgattam a váróban. A kávé jó, olcsó, és még Taxisok Világa is van a kitett lapok között:-)
Felszabadult az iroda, felmentünk megcsinálni a "riportot". Próbáltunk kötetlenül beszélgetni és nem valami harsány reklámdumát belemondani a kamerába. Nekem könnyű dolgom volt, mert csak válaszolnom kellett:-) ...habár azt mondta az "operatőr”, hogy emeljem már fel a hangom, mintha a gyerekeimmel veszekednék, mert nem hallatszik a motyogásom... de mondtam, hogy nagy és erős gyerekeim vannak, én bizony már leszoktam arról, hogy fel merjem emelni a hangom:-)
A lényeg, hogy a riport elkészült. A többivel kínlódjanak a vágók... megtették.
Nem voltunk még a forgatás végén, amikor már bejött a vizsgabiztos aláíratni velem a papírokat ... Ami, mint kiderült, azt jelentette, hogy az autóm már levizsgázott... mi meg még vacakolunk.

 

A stáb teljesen lemaradt a vizsga folyamatának megörökítéséről. Próbáltunk ugyan kierőszakolni pár képnyi időt, de a menetrend nem engedte, hogy emiatt a következő autót kitoljuk a sorról.
Első a munka és a kuncsaft... a főnök játszadozása holmi filmezgetéssel, ugyanmá...
Így a videón kénytelen lesztek velem megelégedni.


 


Egy szónak is száz a vége, mint mindig.
A Medic-Carban megint nem kellett csalódni. Minden úgy ment, ahogy a nagykönyvben meg van írva... elmondhatjuk, hogy egy gázos taxivizsga a pár évvel ezelőtti többnapos tortúra helyett ma egy óra alatt lezajlik, idegeskedés, körömrágás, vagy mindenféle "telefonos segítség" nélkül.

 

 

(x)