Búsuló Juhász étterem, 70 éve a város felett!

2008.04.23.

Kalandozás térben és időben
Gyógyító remete, áldozó kelták, táncoló boszorkák, lélegzetelállító panoráma

Búsuló Juhász, 70 éve a város felett!

 

A Gellért-hegyet a „Duna Gibraltárjának” nevezték el a hazánkba látogató külföldiek.

A Budapest közepéből kiemelkedő, 2000-ben védett területté nyilvánított hegy nem más, mint egy 135 m magas dolomitrög.

Keleti – Dunára néző – oldala meredek, sziklás, nyugaton viszont lankásan ereszkedik le a Kelenföldi-lapály és a Német-völgy felé.

A Gellért-hegy délnyugati ormán található Búsuló Juhász étteremből, illetve teraszáról felejthetetlen budai panorámában gyönyörködhetnek az ide betérők, akik tiszta időben a Sas-hegy zegzugos vonalait, valamint a budai hegyek félkör alakú koszorúját is megcsodálhatják.

A hegy lábánál halad az a tektonikus törésvonal, amelynek a budai hőforrások felszínre törését köszönhetjük.

 

A hegy déli oldalán lévő Szent Iván-barlangban a história szerint hajdanában egy remete élt, aki a hozzá vitt betegeket a hegy lábánál lévő forrástó iszapos, meleg vizével gyógyította.

A Gellért-hegy első lakói – a régészeti leletek tanúsága szerint – kelták voltak. Pogány áldozóhelyükön talált leletek szolgáltathatták annak a legendának az alapját, amely szerint a hegy boszorkánytáncok, boszorkány gyűlések helyszíne. Még a más vidékeken „tapasztalt” boszorkányjárást is „Szentgellértre való járásnak” nevezték el…
Egy másik történet szerint 1046-ban a hegy sziklás oldaláról gurították a mélybe a hittérítő csanádi Gellért püspököt a pogány magyarok. E történethez kapcsolódva a XV. századtól kezdték a hegyet Szent Gellért-hegynek nevezni.
Bemutatkozunk - magunkról:


Múlt idő

A Búsuló Juhász étterem fordulatokban bővelkedő történelme egészen az 1937-es esztendőig nyúlik vissza, amikor is a jelenlegi étterem és a terasz helyén egy fogadót nyitottak. Csaknem harminc, vendégekben bővelkedő évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a fogadót átépítsék, korszerűsítsék.

A Búsuló Juhász étterem bárja a hetvenes években történelmet írt, hiszen az egyetlen olyan zenés, éjszakai szórakozóhely volt, amely hajnalig nyitott ajtókkal várta a szórakozni vágyókat.

Az 1992-es év újabb, látványos fordulatot hozott. A privatizációt követően a korábbi épületet földig rombolták, majd a Búsuló Juhász éttermet újjáépítették, egyúttal a teraszt egy szinttel megtoldották, így vált 350 vendég befogadására alkalmassá.

 legutolsó felújítás 2003-ban zajlott, ekkor az étterem és a terasz kívül-belül új – rendkívül elegáns – designt kapott.

 


Jelen idő

Éttermünk és teraszunk egyedülálló különlegessége, hogy vendégeink –miközben ételeiket-italaikat fogyasztják – a főváros megkapó panorámájában gyönyörködhetnek. Az ablakokból, illetve a teraszról kitekintve úgy érezhetik, hogy a horizont végtelenné válik a budai erdők zöld lombja felett. Nem mindennapi élményt nyújt vacsora közben a hegyek pereme mögé lassan elbújó napkorong látványa sem, sötétedés után pedig Buda távoli fényei szinte összeolvadnak a csillagos égbolttal…

Finom eleganciával berendezett éttermünk 120, meghitt hangulatú különtermünk 50, fedett teraszunk pedig, egyszerre 350 vendég kellemes időtöltéséhez nyújt ideális környezetet.

A konyhafőnökünk által gondosan összeállított, gazdag ételkínálatunk garancia arra, hogy múlhatatlan gasztronómiai élményekben lesz része, akár a magyar, akár a nemzetközi konyha finomságait választja étlapunkról.

Konyhánk kínálatát nem csupán gazdagítják, hanem egyedülállóvá is teszik az eredeti magyar búbos kemencéinkben és házi füstölőnkben – kacsából, libából, borjúból – készülő ínyencfalatok, valamint a faszénen és a lávakövön sütött harapnivalók.
Különlegességeink közé tartoznak a grillteraszon, kemencében készített ételeink, melyek nem csak ízükkel de az elkészítést kísérő látvánnyal is vonzzák vendégeinket.
Ételkülönlegességeink mellé vendégeink Magyarország legjobb borászainak bőséges kínálatából válogathatnak.


Legyen a vendégünk és ajándékozza meg magát egy felejthetetlen élménnyel.


Várja Önt a Búsuló Juhász csapata.

Kedves Taxis Kollégák!Búsuló Juhász, 70 éve a város fölött.
Kedves Taxis Kollégák!


Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlatni a Gellérthegyen lévő Búsuló Juhász Éttermet, amely már két éve új üzemeltető által működik.

Finom eleganciával berendezett éttermünk 120, meghitt hangulatú különtermünk 50, négyszintes, fedett panoráma teraszunk pedig, egyszerre 350 vendég kellemes időtöltéséhez nyújt megfelelő környezetet.

Éttermünk terasza és belső termei ideális és egyben közkedvelt helyszínei esküvőknek, céges és családi rendezvényeknek, de nyugodtan ajánlhatók az igényes vendéglátást kereső külföldi és belföldi vendégeknek.

Konyhánk kínálatát nem csupán gazdagítják, hanem egyedülállóvá is teszik az eredeti magyar búbos kemencéinkben és házi füstölőnkben – kacsából, libából, borjúból – készülő ínyencfalatok, valamint a faszénen sütött harapnivalók.

Ételkülönlegességeink nem csak ízükkel de az elkészítést kísérő látvánnyal is vonzzák vendégeinket.

A Búsuló Juhász Éttermet az elegáns helyet kereső vendégeknek ajánljuk.

Az ételválaszték főleg magyar konyha remekeit tartalmazza.

Egy átlagos vacsora ára kb: 10.000.-Ft/fő. azazkb. 40.- €uro

A finom fogások, és borok mellett minden este élő cigányzene teszi felejthetetlenné az itt töltött perceket.

Asztalfoglalásaikat a: 209-1649  telefonszámon várjuk.

 

Éttermünk az év minden napján 12:00  és 24:00 óra között tart nyitva.Éttermünkben a belvárosi vendéglőknél megszokott kondíciókkal várjuk a vendégeket hozó taxis kollégákat.

Reméljük, megtisztelnek minket bizalmukkal.

Üdvözlettel:

A Búsuló Juhász Étterem csapata

(x)