Taxisok kontinenstalálkozója

2012.11.03.

Köln:
Két év után ismét Köln ad otthont az"Europäische Taximesse" (ETM) elnevezésű szakvásárnak. A személyfuvarozók kontinenstalálkozóját november 9./10.-én rendezik meg az NSZK-ban.

A dómvárosi nemzetközi szakvásáron számos gépjárműgyártó vállalat prezentálja a jövőhónapban legfrissebb, speciális típusait. 2010 után ismét Köln ad otthont az „Europäische Taximesse” (ETM) elnevezésű szakvásárnak. Az eseményre nem csupán a belépés ingyenes, hanem a parkolás is – hála a szponzoroknak. „Taxi – Anytime, Anywhere“, vagyis „Taxi – bármikor, bárhova” mottóval november 9./10.-én rendezik meg az NSZK-ban a személyfuvarozók kontinenstalálkozóját. Tekintettel arra, hogy az EU mind több tagállamában a céges, illetve magán, eseti/szerződéses szolgáltatások mellett a betegek és/vagy fogyatékosok biztonságos szállítása is jó bevételi forrásnak számít, ennek lehetséges módozatait is bemutatja a késő őszi show.
2013 küszöbén, a takarékosság szellemében már nem tabutéma, hogy az egy célirányba (pl. reptérre) tartók eltérő címről közös kocsit rendeljenek. Miként gyéren lakott településeken, Skandináviától Európa déli szigetvilágáig, sokszor olcsóbb taxiztatni a polgárokat, mint állandó (közösségi) buszjáratot, vonathálózatot fenntartani. Az Európai Taxi Vásár (ETM) látogatói között, a Mercedes jóvoltából, egy E-osztálybeli, - ahogy régen mondták - „önműködő viteljelzővel felszerelt géperejű bérkocsit” is kisorsolnak majd.

Fotó: -a-