A berlini taxisok sem angyalok

2008.12.01.

Sem?  Miért, még hol nem?
A Német Általános Autóklub, az ADAC tíz nagyvárosban tesztelte a személyfuvarozók szolgáltatásait. A berlini rádió szombati jelentése szerint a fővárosi taxisok 45 százaléka kerülőúton szállítja az utasokat.

Az ADAC november végén nyilvánosságra hozott felmérése szerint Németországban a taxisok 70 százaléka kitűnő, illetve jó minősítést érdemel. A szakemberek tíz német nagyvárost feltérképező vizsgálatában az ellenőrzött személyszállítók 13 százaléka bukott meg, elsősorban a sofőrök hiányos szakmai tudása miatt, de többen gyorshajtással vagy a hitelkártya el nem fogadásával szereztek rosszpontot az ADAC tesztelőinél.

A legszínvonalasabb szolgáltatást Bajorországban kapják az utasok, különösen a nürnbergi taxisok profizmusát dicsérik a szakértők.
A toplista második helyezettje Lipcse lett, míg a bronzérmet Köln szerezte meg.

A berlini rádió szombati jelentése szerint 19 esztendővel a fal leomlása után sok fővárosi taxis tesz úgy, mintha még nem ismernék eléggé az újjáegyesített metropoliszt.
Az ADAC tesztjei során a berlini személyszállítók 45 százaléka fölösleges kitérőket tett, eltérve a szakmai közösség által ajánlott útvonalaktól. Magyarán Berlinben majdnem minden második taxiba ülő többet fizetett a fuvarért, mint az reális lett volna.

A 10 vizsgált város közül Berlin az utolsóelőtti helyen végzett, a sereghajtó pedig Frankfurt am Main lett.