Taxisok Egyesülete

2010.05.06.

Lehull a lepel.
Egyre feszültebb volt a város, (vihar előtti csönd) mindenki tudta, sejtette, érezte, hogy alakul valami. Suttogták a drosztokon, mutogattak egymásnak szórólapokat, folyamatosan csöngött, az alapítók telefonja.
A szervezés itt, a hallotaxi Taxisfelvonulás c. topicjában kezdődött.
33-an jelentkeztek, hogy részt vennének egy érdekvédelmi szervezet megalakításában. Egy fórumbeli konfliktus után úgy döntöttem, elvonulunk a nyilvánosság elől, mert egy embriónak jobb helye van az anyaméhben. Azóta dolgoztunk. Élveztük az inkognitót, reméltük, hogy tényleg sikerül megtartanunk a titkunkat. Jó játék volt a James Bondosdi.

Dolgoztunk éjjel, dolgoztunk nappal. Hajnalig tartó egyeztetések, viták, veszekedések. Igen ütős csapattá kovácsolódtunk ez idő alatt. Megtanultuk ütni egymást, és állni az ütéseket:-)
De megérte!
Eljutottunk odáig, hogy bejelenthetjük a nyilvánosság előtt: Megalakult, a:

Taxisok Érdekvédelmi és Szakmai Egyesülete.


 

Bemutatkozik a Taxisok Egyesülete

Tisztelt Kolléga!

Örömmel értesítünk, hogy megalakult egy új érdekképviseleti szervezet,
Taxisok Egyesülete (TE) néven.

Célunk a mára tarthatatlanná vált állapotok megszüntetése. Szeretnénk elérni egy gazdaságos és egységes tarifarendszer kialakítását, az árkedvezmények és a transzferárak megszüntetését, a kiállási díj bevezetését, valamint a taxik számának korlátozását. Annak érdekében, hogy munkánk eredményes legyen, elengedhetetlen a Te támogatásod és segítséged. Amennyiben céljainkat magadénak érzed és Te is úgy gondolod, hogy szükség van változásra, kérünk Téged, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével is segítsd az egyesület munkáját!  (akkor is, ha még nem szándékozol tagjaink sorába lépni)
Segítségedet köszönjük és reméljük a jövőben Téged is egyesületi tagként üdvözölhetünk!

Kik alapították a Taxisok Egyesületét és kikből áll?

Az Egyesületet taxisok alapították. Az interneten spontán szerveződött társaságban vannak vállalkozók, alkalmazottak, társaságnál dolgozók és mezítlábasok, van nő és férfi, szállodás és pályaudvari taxis egyaránt.
Alapszabályunk értelmében az Egyesület tagja lehet minden aktív taxis. Ugyanakkor nem csatlakozhat hozzánk fuvarszervező cég tulajdonosa, vagy ilyen tevékenységet folytató vállalkozás managementjének tagja, sőt, fentiek családtagjai sem. Természetesen ez a kitétel alól csak a City taxi Szövetkezet aktív, taxizással foglalkozó, más tisztséget nem vállaló taxisai a kivételek!

Miért alakult a TE?

Azért, mert csak magunkra számíthatunk. Valószínűtlen, hogy a taxisokért bármit is tenni fognak azok a szervezetek, amelyek eddig sem tettek semmit. Hosszú évek óta változatlanok a problémáink és az érdekvédőink is.

Miért fontos, hogy csatlakozz?

Mert annál a tárgyalóasztalnál, ahol a Te sorsodról is dönteni fognak, sokan próbálnak majd a nevedben beszélni és javaslatokat tenni, vagy éppen elutasítani. A Te szavad pont annyira fog hallatszani, mint eddig. Sehogy. Ezért fontos, hogy legyenek ott olyanok, akik bizonyítani is tudják, hogy Te valóban felhatalmaztad őket, és ettől a szavuknak, ami a Te szavad, súlya legyen. A mi felhatalmazásunk a Te tagságod. Több százas, vagy többezres tagsággal a háta mögött már megkerülhetetlen lesz a TE, és ezáltal Te is megkerülhetetlenné válsz. Nem dönthetik el a fejed fölött, hogy mi a jó neked.

Mennyibe kerül ez neked és mihez kell nekünk a pénzed?


Ötszáz forintot kérünk havonta. Ezért az összegért ma már két liter üzemanyagot sem kapsz. Mi nem meggazdagodni szeretnénk a pénzedből, mi nem élősködni akarunk rajtad.
Ha ilyen szándékaink volnának, akkor hatvanötezret kérnénk havonta.
Az Egyesület ügyeit társadalmi munkában, munka- és szabadidőnk rovására végezzük; ezért fizetést, vagy költségtérítést nem kérünk és nem is kapunk. Ugyanakkor az Egyesület fönntartása és működtetése pénzbe kerül. Nem kapunk ingyen jogi tanácsot, nem készítenek számunkra ajándékba tanulmányokat, pénzbe kerülnek a szórólapok, a kérdőívek, a matricák is. Mögöttünk nem áll egyetlen tőkeerős fuvarszervező vállalkozás sem, hogy egész oldalas, színes hirdetésben tudjuk népszerűsíteni magunkat valami szakmai lapban.
Bevételeink és kiadásaink nyilvánosak és hozzáférhetők az Egyesület tagjai számára. Minden befizetett forintoddal elszámolunk.

Mit kínálunk mindezért cserébe?

Kínálunk hiteles és tényleges szakmai érdekképviseletet, mert a TE pont olyan taxisokból áll, mint Te.
Kínálunk teljes jogú tagságot egy demokratikus elvek alapján működő szervezetben, amelyben minden tag választó és minden tag választható.

Csatlakozz, hogy Te is beleszólhass a szakma jövőjébe, lépj be, hogy hallathasd a hangod, állj közénk, hogy Te legyél a TE!

A TE alapítói


A tagsági szándékodat már jelezheted egy regisztráció keretében, de a regisztrációt csak a szervezet végleges bírósági bejegyzése után tudjuk aktiválni! (Előre láthatólag két hét)
A szervezet bejegyzése előtt töltsd ki a belépési nyilatkozatunkat, mellyel egyértelműen jelezheted belépési szándékodat! A REGISZTRÁCIÓ kitöltése után felvesszük veled a kapcsolatot, a további teendők megbeszélése végett!

Amíg eldöntöd, hogy akarsz e a szervezet tagja lenni, kérjük, hogy tölts ki egy teljesen névtelen statisztikai kérdőívet, amiben a szakmáról és annak részeseiről szeretnénk egy átfogó képet kapni!

Miért?

Mert soha senki nem tudta még megmondani, hogy milyen százalékban van a taxisoknak az autói kifizetve vagy sem!
Mert nem kérdezték még, hogy milyen teher nyom, azon kívül, hogy nem keresel elég pénzt!
Mert senki nem kérdezte meg, hogy Te milyen tarifával járnál szívesen!!
Pedig ez fontos neked!! És nekünk is!!


Alapító tagok:

Bándi Tamás   (tom485)
Berzeviczy Péter   (bubic01)
Fárbás Tibor   (Málna)
Farkas Zsolt   (Apuka)
Gárdonyi Péter   (Peti493)
Hornyák Csaba   (csabiapu)
Kis János   (manci)
Kosaras Lajos   (Rocktaxi)
Majercsik Tamás   (tomajer)
Mikola András   (Lali)
Siklós Tamás   (Tomy74)
Siklósné S. Hajni   (Selmi)
Sípos Róbert   (Sipi)
Spiegl Károly   (Muci)
Szalai Attila   (Attus)
Telegdy Gábor   (Nazoli)
Timár György   (hiénakutya)
Tüttő Csaba   (Karaj)
Wéber Roland   (baupexim1)
Zima Dániel   (Fox)

Az egyesület elnöksége:

Az egyesület elnöke: Fárbás Tibor  (málna)
Elnökségi tagok:
Mikola András (Lali)
Siklósné Selmeczi Hajnalka (Selmi)


Az egyesület Felügyelő bizottsága:

FEB elnöke: Tímár György (Hiénakutya)
Elnökségi tagok:
Kis János (Manci)
Bándi Tamás (Tom485)

Copyright© 2010 Taxisok Érdekvédelmi és Szakmai Egyesülete All rights reserved!