Gyalázás művészi fokon

2007.10.31.

Ez se lesz Oscar díjas
Még nézőként résztvenni is kellemetlen volt ennek a filmnek a vetítésén. A taxisokat egy lumpen, csencselő, aberrált, primitív tuskónak beállító film, elérte a végére azt, hogy én a lányoknak drukkoltam, hogy öljék meg a taxist.


E-mailben kapott értesítést a hallotaxi, hogy szeretettel meghívnak minket, a Lányok című filmbemutatóra, egy elővetítésre, ami csak a taxisoknak szól. Kaptunk felajánlást 20 db jegyre is, amit mi gyorsan el is osztogattunk az olvasóink körében. Tudomásunk szerint, minden taxiscégnek elküldték ezt az e-mailt, de valami furcsa okból kifolyólag, erről senki sem akart tudni, kivétel(!!) a City taxi, aki valóban ott is volt, és a parkolóban osztotta a jegyeket. Még én is kaptam, így megnyugodtam, hogy tuti lesz helyem.



Majdnem elkéstem, mert tomajerre hallgattam, aki belevezetett a legnagyobb dugóba. Ha leszámítjuk azokat, akik a hallotaxi meghívására érkeztek, akkor voltak ott vagy 10-en. Ismét elmondhatjuk, hogy a taxistársadalom kitett magáért, nem meghazudtolva az erről alkotott véleményem.



Maga a film:

A vetítés előtt jött egy fickó, és felvezette a filmet. Azt mondta, egy kezdő rendező munkáját láthatjuk majd és olyan pszichésen megterhelő, hogy azok az újságírók, akik látták, percekig a hatása alatt álltak a filmnek. Ezen csodálkozom, mert nálam ez még mindig tart.



Elkezdődött a film:

Rögtön az elején megcsodálhattuk egy tini wc-zését, majd ezt a filmben még egyszer bedobták hatáselemként, mert ez olyan életszerű. Volt ott minden, amit egy ilyen kategóriájú filmnél már megszokhattunk. Nemi szervek, testnedvek, az összes obszcén szó felvonultatásával.



A taxisok a filmben mind, egytől-egyig csencselős, mutyizós, perverz, pedofil gyanús és bunkó.
A fiatalok házibulija sem szól másról, mint önkielégítő, wc-ben szexszelő, 2 fiú 1 lány szereti egymást fiatalokról, és mindenki csak a kötőszavakat ismeri.

A film végén, valóban a mű hatása alá kerültünk. A velünk lévő hölgyek…gyermekeink, feleségeink, kifejezetten felháborodottságuknak adtak hangot, amit a mozi büféjében hangoztattak is.



Pár perc múlva vették észre, hogy az egész film stábja a hátuk mögött ül. Főszereplők, rendező stb…

Gondolom ezek után már nem éreztek kényszert arra nézve, hogy személyesen is elbeszélgessünk, inkább tőlünk elfordulva várták a pillanatot, amikor végre távozunk. Páran még nyilatkoztunk az RTL-klubnak, majd valóban kijöttünk a Lurdy házból.

Legnagyobb sajnálatunkra nemkar kolléga vagy eltévedt még bent, vagy sietősen távozott, de Bao is gyanús volt, mert hangosan állította, hogy Ő nem látta nemkar-t, de egy biztos, a WC-be nincs beragadva.



Kint még sokáig vitattuk a film mondanivalóját, recenzióval illettük az egészet, az elejétől, a végiig.

Amikor kissé magunkhoz tértünk Lakat felvetette, hogy ideje táplálkozni. Már értem miért ilyen szimpatikus számomra ez az ember. Mi, éjszakások, azonnal felsoroltunk vagy tíz lehetséges helyet, de végülis az Üllői úton található Bécsi szelet vendéglőben kötöttünk ki, ahol egy ízletes vacsora elköltése mellett sztoriztunk vagy 2 órát.

Búcsú, és mindenki ment útjára.



Tudom, rövid ez a cikk, meg sok információt sem tartalmaz, de kb. ennyit érdemel a dolog, mármint a film. Azt el kell ismerni, hogy „a színészek jól alakították az alja szerepeket.”

 



További képek!!!