Buda Taxi tavaszi gépkocsi szemle 2006

2006.06.06.

Budás szívvel
Kicsit más volt ez a szemle, mint a többi. Fura érzésekkel mentem a Németpróna utca felé. Anno, még a múlt században, pár hónapos Főtaxis pályafutás után két éves szakmai gyakorlat „kamu” igazolásával, és két ajánló támogatásával, a Budánál kezdtem meg, „valódi” taxis pályafutásomat. Nagyon büszke voltam arra, hogy a „Legjobb” céghez be tudtam kerülni!

Nem csalódtam.
Ahogy befordultam a parkolóba, ismerős emberek, és autók vettek körül. Nem győztem mosolyogni, és magyarázkodni, hogy nem, nem jöttem vissza „még” a Budába. Nagyon jó volt feleleveníteni a régi emlékeket, nagyon jó volt olyan emberekkel találkozni, akikkel már több mint egy évtizede nem beszéltem, legfeljebb intettünk egymásnak a városban, és haladtunk tovább.
Ennyi személyes után, nézzük, hogy is zajlott a Buda-szemle:

Frappánsan gyorsan, rugalmasan, és barátságosan.

A Tele 5-el közös székház előtti parkolóban sorakoztak fel a szemlére érkezők. A kollegák legnagyobb kínja a porral való küzdelem volt. Hiába érkeztek a szebbnél szebbre suvickolt autók, mire a sor elejére értek, már bizony kívül belül rájuk fért a porszívózás.
Érkezéskor mindenki kapott egy adatlapot, amire szépen felvezethette összes okmányának adatait, amit egy etikás később ellenőrzött is. Az autók állapotának ellenőrzése, a szokásos rutin szerint zajlott, igen baráti, „toleráns” légkörben. Ami az eddigi tapasztalataimhoz képest újdonság volt, hogy minden autót megörökítettek, mint a „bűnözőket” elölről, hátulról, és mindkét profilból. Ebből egy teljes fotóalbum készül, ami bármikor elővehető, és segítségével minden autó beazonosítható.
A kategória-besorolásról, a végső döntés, a fotózás után, a "Pisti asztalánál” született meg. Vitát, elégedetlenséget ritkán tapasztaltam. Minden kollega érezte tudta, hogy az itt hozott ítélet korrekt, és megalapozott.
Akinek valami pótolni valója volt, alá kellett írnia egy nyilatkozatot, amiben kötelezettséget vállalt a hiányosság pótlásának legkésőbbi időpontjára. Ennek az időpontnak a betartását, „véresen” komolyan fogják venni!
Végeredményben újra csak azt mondhatom, hogy nem csalódtam a Budában.
Itt minden a régi! A hangulat szuper volt, jól éreztem magam.

Köszönöm!


Fotók:


tomajer@hallotaxi.hu