Torgyán József

2006.09.28.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
NÉPSZABADSÁG

1990. okt. 27.

Torgyán: Megdöbbentett a megtisztítás szó.

A magánfuvarozók tiltakozását végső elkeseredésük miatti jogos akciónak ártom - mondta Torgyán József képviselő, az FKgP főügyésze, akit a legutóbbi taxistüntetés alkalmával tiszteletbeli taxisnak nyilvánítottak.

A kormány, tudomásom szerint, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Füg­getlen Kisgazdapárt és az MDF-frakció megkérdezése nélkül hozta ezt az intéz­kedést - mondta.
Ezt a pártállami módszert megengedhetetlennek tartom. Az ár­emelés elkerülhetetlen, de nem ilyen mértékű kellett volna, és nem ebben az idő­pontban. Széles körű lakossági fórumokon kell megvitatni ezt az áremelést. A kormány túllépett a tűrőképesség határán.
Megdöbbentett a rendőri intézkedés, a „megtisztítás" szóbahozatala.
Ha mégis erre kerülne sor, akkor én is kiállnak egy hídfőhöz: tisztítsák meg tőlem is az országot!
A Független Kisgazdapárt mai politikai bizottsági ülésén vitatja meg az eseményeket, és szerintem olyan javaslatot tesz, hogy a lakossági igények leg­messzebbmenőkig való figyelembevételével mérlegelje a kormány a helyzetet, és olyan áremelések legyenek, amelyek nem érintik a lakosság legszegényebb rétegeit, hiszen a benzin árának emelése szinte minden árucikk árának emelke­dését magával vonja - fejezte be a képviselő.


Lakatos Mária

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók