Torgyán József

2006.09.28.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
NÉPSZABADSÁG

1990. okt. 27.

Torgyán: Megdöbbentett a megtisztítás szó.

A magánfuvarozók tiltakozását végső elkeseredésük miatti jogos akciónak ártom - mondta Torgyán József képviselő, az FKgP főügyésze, akit a legutóbbi taxistüntetés alkalmával tiszteletbeli taxisnak nyilvánítottak.

A kormány, tudomásom szerint, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Füg­getlen Kisgazdapárt és az MDF-frakció megkérdezése nélkül hozta ezt az intéz­kedést - mondta.
Ezt a pártállami módszert megengedhetetlennek tartom. Az ár­emelés elkerülhetetlen, de nem ilyen mértékű kellett volna, és nem ebben az idő­pontban. Széles körű lakossági fórumokon kell megvitatni ezt az áremelést. A kormány túllépett a tűrőképesség határán.
Megdöbbentett a rendőri intézkedés, a „megtisztítás" szóbahozatala.
Ha mégis erre kerülne sor, akkor én is kiállnak egy hídfőhöz: tisztítsák meg tőlem is az országot!
A Független Kisgazdapárt mai politikai bizottsági ülésén vitatja meg az eseményeket, és szerintem olyan javaslatot tesz, hogy a lakossági igények leg­messzebbmenőkig való figyelembevételével mérlegelje a kormány a helyzetet, és olyan áremelések legyenek, amelyek nem érintik a lakosság legszegényebb rétegeit, hiszen a benzin árának emelése szinte minden árucikk árának emelke­dését magával vonja - fejezte be a képviselő.


Lakatos Mária

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.05.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu