....Sajnos egy halálos balesetről is hírt kell adnunk

2006.10.10.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
KURÍR - rendkívüli kiadás
1990. október 28., vasárnap

Még van gyógyszer és vér.
Sajnos egy halálos balesetről is hírt kell adnunk.

Kaposvárnál az egyik blokádnál leálló buszba hátulról egy személygép­kocsi ütközött. A személygépkocsi vezetője a helyszínen meghalt.

Veszprémben, az Almádi úti blokádnál az éjszaka folyamán veszekedés tört ki, a mentősök 5-6 sebesültet vittek a kórházba.

A mentőszolgálatban, az egészségügyi ellátásban azonban szerencsére nincs fennakadás. A Haematológiai és Vértranszfúziós Intézet dolgozóitól meg­tudtuk, hogy elegendő vérkészítmény van az országban, legalábbis egyelőre. A hét végére mindenképpen elegendő a tartalék. Az Ady-ligeti laktanya kiskatonái adtak elegendő vért, tehát a hét végén már nem várnak önkénteseket, de hétfőre már szervezik a vérvételt. A taxisok is segítenek a készítmények elszállításában.
Az oxigénellátásban és a gyógyszerellátásban sincs fennakadás. A gyógy­szertáraknak és az elosztó központnak többhetes tartaléka van. Több gyógyszer­tárat felhívtunk és megtudtuk, hogy orvosságból még nincs felvásárlás, a forga­lom nem nagyobb, mint más szombaton. Sem a vidéki, sem a fővárosi kórhá­zakban nincs hiány élelmiszerből, gyógyszerekből. A legnagyobb gondot az ágyneműk tisztítása jelenti. A legtöbb helyen a dolgozók váltását is meg tudták oldani. Szegedről kaptunk egy telefont, hogy a nővérek 48 órája dolgoznak fo­lyamatosan. Egy Volán-buszt küldtek a vidéki ápolónőkén, a buszt a városból kifele átengedték, de visszafele már nem.
A budapesti Heim Pál Gyermekkórházban is jó az ellátás. Baukó Mária, az intézet vezető főnővére elmondta, nyugtalanítja őket, hogy egy ismeretlen tele­fonáló jelentkezett, és áramkimaradással fenyegetőzött.
A fővárosban az éjszaka folyamán 67 baleseti felvétel történt, ami egy nor­mális pénteki ügyelet 25-30 százalékának felel meg. A felvettek között magas a részeg sérültek aránya.
A Vöröskereszt az egész ország területén meleg teát és takarókat juttat el a blokádnál elakadtaknak. A Ferihegyi Repülőtérről a Nyugati pályaudvarra ér­kező külföldieket meleg teával és szendviccsel fogadják. Bács-Kiskun megyé­ben: Baján és Kecskeméten átmeneti szállást rendeztek be a megyei kórházak­ban.
Szolnok megyéből kaptuk a hírt, hogy a mentővel szállított betegek hozzá­tartozóit nem engedik át a blokádoknál, leszállítják őket a kocsikról. A Népjóléti Minisztériumtól megtudtuk, hogy vasárnap baleseti ügyeletet Budapesten a Pé-terfy Sándor Utcai Kórház, az I. Számú Sebészeti Klinika és a Margit Kórház tart.Kocsis

 

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.04.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu