Október 26 Péntek: REGGELI KURÍR

2005.10.26.

REGGELI KURÍR

Vigyázat, robbanásveszély!

Tegnap nem tankoltam. Pedig olvastam a Kurírt, láttam a Híradót. Egysze­rűen visszarettentem a hatalmas sorok láttán.
Persze erről is én tehetek, az újság­író, hiszen a legszebb Lakatos Ernő-i hagyományokat felelevenítve éppen előző nap vádolt meg az illetékes szóvivő. hogy pánikot akarok kelteni holmi benzin­áremelésről suttogva.
Ez egyébként már nem is érdekes, kezdem megszokni, hogy a hatalom képviselői tüdobajos marhát, rágcsálót. KGB-ügynököt vagy egyszerűen csak ellenséget látnak bennem, újságíróban.
Fontosabb most, amit a szóvivő mégis elmondott, zavarában gesztikulálva a kamerák előtt: tessék meg­érteni, a világpiaci ár már csak ilyen, most éppen lemegy, de aztán meg fel, és a benzin árának valahogy a világpiaci kozépárszinthez kell igazodnia.
Nos, az okvetetlenkedő zsurnalisztának ehhez csak két rövid megjegyzése volna. Először is már a régi benzinárnak is a különböző adók adták a zömét. Mi, autósok eddig is támogattuk a költségvetést.
A másik: olvastam az MTI jelentésében, hogy éppen tegnap csökkentették a benzin árát az olaszok, merthog) esik az olaj ára a nem­zetközi piacon. Ugyanezt tette a napokban az osztrák és a német kormány is.
Nálunk viszont nincs kecmec: az árak csak felfelé ismerik az utat. így aztán az átlagos magyar órabérből mától már csak egy liter üzemanyagra futja. Egy átla­gos német dolgozó egyórás keresete (nettó! i mintegy 15 liter, osztrák társáé pe­dig 13 liter benzin vásárlására elég. Olaszországban nagyon drága a benzin, ott egy óra munkából csak 8 literre telik.


Sas István

 

 

 

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.03.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu