MAGYAR HÍRLAP: Telefonok az üzemképtelenség határán

2006.11.08.

TAXIS BLOKÁD 1990.10.25-28
MAGYAR HÍRLAP
1990. okt. 27.

Telefonok az üzemképtelenség határán.

 

A telefonközpontok a forgalom lebonyolíthatóságának küszöbére értek -mondta tegnap Frischmann Gábor, a Magyar Távközlési Vállalat hálózati ága­zati igazgatója.
Néhány helyen olyan nagy volt a túlterheltség, hogy még a segélykérő telefonok működése is lehetetlenné vált - hívta föl figyelmet az igazgató.
Az elavult forgógépes központokban korlátozást kellett bevezetni, ugyanis a nagy terhelés technikai hibákhoz vezetett, és az üzemképtelenség bekövetkezésétől lehetett tartani. Ennek ellenére sehol sem némultak el a telefonok, de a hívások ritkábban értek célhoz.
A legtöbb helyen megerősítették a szolgálatot, így az éjszakai és a délelőtti műszak dolgozói tovább maradtak munkahelyükön. Annál is inkább szükség volt erre az intézkedésre, mivel sokan nem tudták elérni a központot. A vállalat rendelkezik megkülönböztető jelzésű autókkal, így a dolgozók egy részéért a lakásukra mentek ki.
A vidéki városok közül Miskolcon a központok túlterheltsége, Szegeden pedig az okozta a gondot, hogy a várost már hajnalban körbezárták, és a dol­gozók nem tudtak beérni a munkahelyükre.

N.I.

 

 Taxisblokád 1990. okt. 25-28

Fórum

Fotók

 


Közösségi kapcsolatok

 
 
 
 
 
 
 

Dugófigyelő

2020.06.05.
www.utv.hu

Utoljára feltöltött képek

Linkcsere

4Dimenzió Fixshuttle
Taxi 314
Szentendre
Rókalyuk
Tokio 170
Rádió Taxi
Szeged
Új Taxi
Tatabánya
 
Eurotravel   TAXI 3000   
Sziget taxi TaxiCentrum
Pannon Volán
Taxi, Pécs
MB Vip Service
taxi.lap.hu