Nyílt Levél a Fővárosi Önkormányzat Képviselőihez

2008.03.17.

kiemelten Demszky Gábor főpolgármesterhez, Hagyó Miklós főpolgármester-helyetteshez, a frakciók vezetőihez, valamint Dr.Tiba Zsolt főjegyzőhöz!

 

Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak!
Tisztelt Főjegyző Úr!

 

2007. december 19-én Nyílt Levélben fordultunk Önökhöz és javasoltuk, hogy a fővárosi behajtásról és a tranzitálásról szóló rendelet tervezetet ne tárgyalják, az érintett fuvarozói szakmai érdekképviseletekkel egyeztessenek, azt követően szülessen kompromisszumos rendelet, mely elegendő időt ad az átállás előkészítésére, óvja a közlekedésbiztonságát és a vállalkozások, valamint az ellátás működőképességét.

Mint a nyilvános Jegyzőkönyvből is kiderül vita, ellenvetés nélkül 56-0 arányban meghozták a 74/2007. (XII. 28.) számú rendeletüket és evvel elindítottak, illetve folytattak egy olyan folyamatot ahol a politika minden józan szakmai érvet lesöpörve a lakosság élhetőbb környezetének megteremtésének ürügyén, a fuvarozó és szállító szakmát az önkormányzati bevételek kiapadhatatlannak tűnő tárházának tekint. Eközben a tárház feltölthetőségét, feltételrendszerét nem alakították ki, sőt tovább rontották, és ez által szakmánk az ellehetetlenülés irányába sodródik.

Mi sem vagyunk az élhetőbb környezet ellenségei, olyan adófizető vállalkozókat képviselünk, akik miközben a polgárok és a többi vállalkozás ellátásával foglalkoznak, nem kedvtelésből jönnek be a főváros területére. Ha ezt a feladatot Önök nélkülünk is képesek elvégezni, akkor készséggel elismerjük szakavatottságukat és teremtő, kivitelező képességüket.

 

Mivel az összes szakmai érvünk, melyeket írásban és szóban átadtunk, elmondtunk, nem hozta meg az általunk szakmailag indokolt és ezért kért eredményt, mostantól ebben az ügyben a politikai és ellátási felelősség is az Önöké.

 

A káosz elkerülése érdekében javasoljuk a Főjegyző úrnak, hogy a 74/2007. (XII. 28.) számú Fővárosi Közgyűlési határozat végrehajtását függessze fel és az eddig a Főpolgármesteri Kabinet által előterjeszteni szándékozott módosító indítványban még nem szereplő, de általunk már korábban kértekkel egészítsék ki az előterjesztést!

 

Az ehhez szükséges szakmai tárgyalásokra akár azonnal, éjjel nappal készek vagyunk.

Amennyiben erre nem kerül sor, megismételjük, hogy a teljes politikai felelősség az Önöké.

 

Budapest, 2008. március 17.

 

  • FUVOSZ                Peredi Péter sk    főtitkár
  • NiT Hungary         Dittel Gábor sk    ügyvezető főtitkár
  • MKFE                   Dr. Kovács Alíz sk  főtitkár
  • IPOSZ                    Szűcs György sk     elnök
  • VOSZ                     Dávid Ferenc sk      főtitkár
  • KKVSZ                   Dénes András sk    főtitkár
  • Volán Egyesülés     Saslics Elemér sk    vezérigazgató
  • BKIK                      Petyko Zoltán sk     elnök

 

 

 


Közlemények rovat felhasználási feltételei:

A közlemény szövegét a info@hallotaxi.hu címre küld el. Pontos névvel és egy visszahívható telefonszámmal mellékelve.
A közleményedet változtatás nélkül közöljük, amennyiben nem sérti a közerkölcsöt, és mások személyiségi jogait.
Legkésőbb a hozzánk való érkezéstől számított 24 órán belül elhelyezzük a közleményedet, az oldal közlemények rovatában.
Egyéni taxisok, érdekvédelmi szervezetek, fuvarszervező vállalkozások, taxitársaságok közleményeit mennyiségi korlát nélkül megjelentetjük. (kivéve, ha azok a saját vállalkozásuk FUVAR kapacitását reklámozzák. Ezek kereskedelmi reklámnak minősülnek)
Havonta 1 közleményt fogadunk kereskedelmi felhasználóktól. Kivételes esetben többet, erről a szerkesztőség dönt.
A hallotaxi.hu közlemények rovata nem kereskedelmi reklám felület a szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy ha egy közleményt kereskedelmi reklámnak ítél ne közölje azt. Taxisoknak nyújtott árkedvezmények nem minősülnek ennek.
A hallotaxi.hu minden felelősséget kizár a megjelenített közleményekkel kapcsolatban.