James Bonddal debütálhat az új Ford Mondeo

2006.03.07.

Tényleg négyajtós kupé lesz
A filmvásznon mutatkozhat be a vadonatúj Ford Mondeo. A németek középkategóriás modellje minden jel szerint sokkal érzelemdúsabb lesz, mint a jelenlegi változat.

A 2005-ös Frankfurti Autószalonon mutatta be a Ford "Iosis" nevű tanulmányautóját, amiről nem sokkal később olyan hírek kezdtek szálingózni, hogy ez lesz a Mondeo utódja. Most újabb bíztató hírek érkeztek a Ford középkategóriás modelljének utódjáról.
Ezek szerint jövőre mutatják be az új Mondeót, ami a 2000-ben bemutatottat cseréli le. Formailag a képen látható modellhez hasonlóra lehet számítani, tehát úgy tűnik, hogy az autó végre már nem csak az észre, hanem a szívre is hathat majd. A padlólemezt a Genfben debütált S-Max adja, a futómű pedig a Focustól származik, tehát a jelek szerint az új Mondeóval is nagyokat lehet majd kanyarodni. A motorkínálat továbbra is négy és hathengeres benzinesekből és négyhengeres dízelekből áll majd, ennél részletesebb információ egyelőre nem látott napvilágot.

Érdekesség viszont, hogy a legújabb James Bond filmben, a Casino Royale-ban is láthatjuk majd a Mondeót, mi több, a főszereplő az Aston Martin DBS mellett ezt is vezeti majd. Mivel pedig a film még az idén mozivászonra kerül, ezért valószínűnek tűnik, hogy ott tűnik fel először leplezetlenül az új Mondeo. Hacsak nem a régit vezeti majd a titkosügynök...