Jön a 300 lóerős VW Passat

2006.08.30.

Lesz R36
Jövő tavasszal mutatják be a Volkswagen Passat legizgalmasabb változatát, az R36-ot. A 300 lóerős túraautó komoly konkurense lehet a Mazda6 MPS-nek.

Német és angol lapok információi szerint jövő tavasszal megérkezik a Volkswagen Passat legizgalmasabb változata, az R36. A középkategóriás modell sportváltozatába egy 3.6 literes V6-os benzinmotor kerül, mely megegyezik az Amerikában jelenleg is kapható hasonló lökettérfogatú erőforrással, ám ennek teljesítménye 280 helyett kereken 300 lóerő lesz. Az R36-hoz szériában jár majd az eddig nagy sikert elkönyvelhető duplakuplungos DSG váltó és minden bizonnyal a 4Motion összkerék-hajtás is az alapfelszereltség része lesz.
A Passat R36 az eddigi hírek alapján inkább egy gyors túraautónak, mint vérbeli sportkocsinak ígérkezik, ennek megfelelően legfőbb vetélytársa a Mazda6 MPS lesz. Megjelenését tekintve azonban okkal bizakodhatunk, a jól értesültek szerint ugyanis a formai elemek egy része a tavaly év végén bemutatott Passat R GT tanulmányról származik majd.