Londoni taxik járnak kínai városokban

2006.10.07.

És a Zóna Taxinál mikor?
Hamarosan a legnagyobb kínai városok, Peking és Shanghai utcáin is feltűnnek majd a híres londoni fekete taxik. A taxikat gyártó vállalat ráadásul 19,8 millió fontot invesztál egy vegyes vállalatba új taxik gyártására.

A londoni taxik gyártója, a Manganese Bronze és az egyik legnagyobb kínai autógyártó, a Zhejiang Geely által alapított vállalat a tervek szerint évente 20 ezer új taxit gyárt majd.

A közöüs gyártás lehetővé teszi, hogy a brit cég is hozzájusson kínai partnerének beszállítói által gyártott, alacsony költségű alkatrészeihez.

A londoni taxigyártó cég a legutolsó azon brit vállalatok sorában, amelyek épp az olcsó alkatrész-beszerzési lehetőségek miatt szervezték ki gyártásukat Kínába. A tervek szerint az első Kínában készült londoni taxik 2008-ban gördülnek le a gyártósorokról, s az autókat vállaltoknak, szállodáknak és limuzin-cégeknek is szánják.

A 22 ezer és 30 ezer font közötti összegbe kerülő autókból jelenleg mintegy 21 ezer közlekedik London utcáin, további néhány ezer pedig az Egyesült Királyság többi városában, az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Dél-Afrikában. 2005-ben a társaság mintegy 2 ezer új autót értékesített.