Melyik a legmegbízhatóbb autó? - Elkészült a feketelista is!

2006.11.14.

Fontos számodra, hogy a lehető legmegbízhatóbb autót vásárold meg?
Hogy ne kell kéthavonta a fél fizetésed arra költened, hogy minden rendben legyen, és biztos lehess abban, hogy elindulhatsz vele otthonról, és nem fog cserben hagyni?

Ezekre a kérdésekre természetesen legtöbbünk igennel válaszol, így hát nem csoda, hogy a felméréskészítésben egyébként is élenjáró amerikaiak sem hagyhatták ezt a témát érintetlenül, és elkészítették éppen aktuális felmérésüket arról, hogy melyek a legmegbízhatóbb és a legkevésbé megbízható modellek. Lássuk, mit találtak!

A legkevésbé "lerobbanékony" autóknak továbbra is a japánok bizonyultak, habár a Honda Accordot V6 és a Toyota Camryt V6 is letaszították trónjáról a Ford középkategóriás szedánjai, a Fusion és a Mercury Milan. Az amerikai autók minőségjavulása azonban még mindig nem jelent jelentős fenyegetést a japánok egyeduralmára, az európai autók közül pedig csupán a Mini Cooper ütötte meg a mércét, amelyet 1,3 millió autós állított fel.

A legkevésbé megbízhatóak között azonban szép számmal találunk kontinensünkről származó terméket, a 45 hely közül 19-et európai gépjármű tölt be. De nem kapott kiváló minősítést 20 amerikai autó sem, és nem sok jót jósol a Nissan számára, hogy csupán ő 5 modellel szerepel a legrosszabbak között. A Mercedes Benz M osztályú gyártmányával például a tapasztalatok szerint tízszer annyi gond van, mint a Toyota hasonló kategóriájú termékével.

De általános bizalom övezi a hibrid gépjárműveket is, különösen a Honda és a Toyota terméket, a "hazainak" számító Ford Escape besorolása azonban átlagon felüliről átlagosra módosult.

Forrás: