Elkészült az egydarabos Ferrari

2006.04.14.

Ferrari 575 GTZ
Legyártotta a Zagato az egydarabos jubileumi Ferrariját. A 250 GTZ születésének 50. évfordulójára készült modell az 575 Maranello alapjaira építették és egy japán autógyűjtő garázsát gazdagítja majd.

Yoshi Hayashi, a híres japán autógyűjtő nem sokkal ezelőtt beállított a Zagato műhelyhez azzal a szándékkal, hogy egy kicsit átalakíttatja 575 Maranellóját. Hayashi úr kívánsága az volt, hogy kedvenc modelljére, a fél évszázados 250 GTZ-re emlékeztető formavilágot kapjon Ferrarija, a Zagato pedig természetesen teljesítette is visszatérő kuncsaftjának kívánságát. A japán úriembernek mellesleg olyan autók vannak még a birtokában, mint egy Ferrari 166MM, egy 250 Spider California, két Daytona - egy kupé és egy Spider -, valamint egy Enzo, de persze más márkákból is van kisebb-nagyobb gyűjteménye.
A Zagatónak amúgy pont kapóra jött a felkérés, hiszen az általuk készített 250 GTZ 50. születésnapját ők is meg kívánták valamivel ünnepelni, így kézenfekvő volt, hogy Hayashi úrnak legyártott autó lesz a jubileumi modell. Érdekesség, hogy egy tökéletes állapotban lévő 250 GTZ ma 4 millió eurót ér, vagyis 4 Bugatti Veyron jön ki az árából, ami ugye jelenleg a világ legdrágább újautója.

Az olaszok mostanra készültek el a munkálatokkal, így közzétettek egy darab fényképet az autóról és annak büszke tulajdonosáról. Az első igazi bemutató stílszerűen a Villa D'Este Concours D'Elegance, a nyár elején megrendezésre kerülő rendezvény keretében lesz.