Aggastyán taxis tarolt a zebrán

2006.10.17.

Egy hossú pályafutás dicstelen vége.
Két gyalogost ütött el csütörtökön éjfél körül egy idős taxis az Andrássy út-Nagymező utca kereszteződésében. A Suzuki Swifttel fuvarozó M. Rezső (81) nem állt meg a zebránál, ahol a lámpa sárgán villogott, amelyen egy budapesti nő és egy keceli férfi igyekezett át.

- A taxi a Bajcsy-Zsilinszky út felől érkezett, s vagy 50 méteren át sodorta magával az egyik gyalogost - mondta egy szemtanú. Mindkét súlyosan sérült gyalogost mentő szállította kórházba.


Lapunk megtudta: M. Rezső elősorban az Oktogon és a Nyugati tér környékén vadászott fuvarra. - Közel voltam, azonnal odasiettem, hiszen kollégáról van szó - nyilatkozta lapunknak a Blikk olvasó-riportere, Földi János (39), aki mobiljával fényképezte az öszszetört kocsit. - Teljesen kiborult az öreg, de érthető is - mondta.

Sikerült megtalálnunk észak-pesti házának kapujában M. Rezsőt, aki felháborodottan utasította vissza kérdéseinket.

A két elgázolt gyalogos, K. Eszter (26) és L. Zsolt (31) állapota a körülményekhez képest jó, hamarosan elhagyhatják a kórházat.

Forrás: Blikk 2006-10-14 H. L. L.-Kis Dániel                   

 

 

Nincs korhatár, de a társaságok nyugdíjazzák a remegő kezű taxist

 

Megkérdeztük Horváth Györgyöt, a Volán Taxi vezetőjét, hogy mit tud az eseményről.

Elmondta, hogy a balesetről készült jegyzőkönyv az éjszaka, volt kint kollega a helyszínen.
Idős kollegánk, elméletileg tagfenntartó csak a Volán Taxinál. Díjat nem fizetett, a Volán felségjelzéseket nem is lett volna szabad hordania, és tudomásuk szerint már dolgozni is csak hobbiból dolgozott időnként.
Információi szerint a kollega jól van, az autója használhatatlan, és előre láthatólag. (most már nem csak önszántából) felhagy a szakma gyakorlásával.

Jó pihenést kívánunk neki, és nagyon sajnáljuk, hogy ilyen dicstelenül kellett befejeznie Taxis pályafutását.