Egymásnak estek a drosztért a taxisok

2014.06.28.

Max <> Plus
Dulakodásra, kiabálásra, majd motorzúgásra riadtak fel álmukból a Nagymező utcában lakók. Több száz taxis gyűlt össze a belvárosi utcában, hogy farkasszemet nézzenek egymással, a Max Taxi és a Taxi Plus sofőrjei álltak szemben egymással.
A csetepaté az egyik szórakozóhely miatt kezdődött, ahol korábban a Max Taxi emberei vártak ügyfeleikre. Engedélyüket néhány napja visszavonták, így a másik cég sofőrjei úgy gondolták, átveszik a drosztot.
Először csak pár autós akaszkodott össze, ám hamar verekedés lett: lökdösődés, kiabálás kezdődött, rugdosták egymás autóját, volt, aki ellenlábasa szabadjelzőjét tépte le az autó tetejéről. Ezután elhangzott a CB-rádiókon: Segítséget kérünk, támadás történt!

– Az ablakból néztük a történteket. Döbbenetes volt, hogy miután a hadakozók beleszóltak a rádióikba, több száz taxi lepte el a Nagymező utcát, teljesen megbénították a forgalmat, a motorok zúgtak, biztosra vettük, hogy tömegverekedés lesz. Volt olyan sofőr, aki csőkulccsal szállt ki az autóból – idézte fel a történteket olvasónk, Nándor, és hozzátette: egy rendőr sem jött, pedig a térfigyelő kameráknak mindent látniuk kellett.
Az érintett taxitársaságoknál elismerték, volt egy kis konfliktus.
 


– Együttműködési megállapodást kötöttünk a szóban forgó szórakozóhely felett működő hostellel, és mivel a Max Taxinak bevonták az engedélyét, néhány kolléga úgy értelmezte a helyzetet, hogy a szórakozóhelyről is vehetnek fel utasokat – mondta Kocsis Péter sales manager, a Taxi Plus munkatársa. – Ebből lett a konfliktus, ami szerencsére nem fajult el. A jövőben a Taxi Plus a hostelből szállítja az ügyfeleket, de várakozni nem fogunk, hiszen ez nem is lenne szabályos azon az úton.

A Max Taxi vezetője is hasonlóképpen nyilatkozott az ügyben. Domonkos Tibor elmondta, maga is igyekezett az éjszakai konfliktust elsimítani, miután tudomására jutottak a történtek, azonnal felvette a kapcsolatot a szórakozóhely illetékeseivel is.

– Cégünk munkatársai jogosan tartózkodtak a szerződéses partnerünk üzlete előtt, de ezt a Taxi Plus ott várakozó sofőrjei nem tudták, félreértették a helyzetet. A diszpécsereink felvették a kapcsolatot a másik társaság diszpécsereivel, s rövid időn belül tisztázták a helyzetet. – mondta a vezető.

K. Sz.