Kilencven fokot fordított az autón

2007.07.28.

6x6-ost tört az ifjú titán a Flóriánon
Egy kollégánk megint szomorúan, munkaeszköz nélkül ment haza ma hajnalban. Kétségbeesett riasztást kaptunk, hogy az Árpád híd budai hídfőjénél rettenetes baleset történt, a kollegát legfeljebb a tűzoltók tudják kiszedni az autóból. Szerencsére a csatt csak első ránézésre volt olyan ijesztő.

Amikor odaértem már látszott, hogy tragédia nincs, mindenki békésen beszélget, az összes résztvevő a saját lábán sérülés nélkül szállt ki az autójából.

A történet egyszerű. Flórián tér, lámpák kikapcsolva.
A taxi a hídról jött lefelé az ellenfél meg a Pacsirtamező felől támadott. Elsőbbsége, az Árpád híd-Vörösvári út tengelynek van. A kolléga lassan, de határozottan bandukolt lefelé a hídról, esze ágában nem volt az elsőbbségéról lemondani. A Pacsirtamező felől érkező fiatalember talán afeletti örömében, hogy a balról jövők végre elengedték, elfelejtett jobbra nézni és lassítás nélkül berontott a hídról lezúduló három sáv elé. A kolléga rutinja mentette meg a helyzetet, aki egy frappáns mozdulattal elkapta a kormányt és a két autó ferdén találkozott. Ennek következtében ugyan fordult velük egyet a világ és kilencven fokkal arrébb találták magukat, de az ütközés erejét ez a tánc annyira lecsökkentette, hogy még a légzsák sem nyilt ki egyik autóban sem.

Ennek ellenére az autó sajnos olyan komoly sérüléseket szenvedett, hogy csak szállítva tudta elhagyni a helyszínt.