Késsel vitte el a taxit

2014.03.23.

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság
15 percen belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök a menekülő támadót. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március 22-én 17 óra 54 perckor egy férfi szállt be Szegeden a Mars téren egy taxiba. A fuvar először az algyői Tisza-hídig, majd Hódmezővásárhelyig szólt. Amikor megérkeztek a városba, az utas közölte, hogy mégis Mártélyig szeretne eljutni. A sofőr azt válaszolta, hogy nem vállalja a fuvart, ezért a férfi szálljon át egy helyi autóba. Az utas ekkor kabátjából egy kést vett elő, amivel fenyegetőzni kezdett. A taxis kiugrott a járműből, támadója pedig átült a kormány mögé és elhajtott.

Öngyilkos lett a taxis támadója

 

A bejelentést követő 15 percen belül a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság helyszínre irányított járőrei a régi Tisza töltésen feltartóztatták a menekülő M. Lászlót. A 40 éves férfi a taxiból kiszállva ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért a járőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták elfogni és előállítani a rendőrkapitányságra.

A nyomozók felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Részletes beismerő vallomást tett, de tettére érdemi magyarázatot nem adott.

M. Lászlót a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kihallgatását követően őrizetbe vette. A 40 éves férfi tett még egy kísérletet a szabadulásra. Miközben a rendőrök a mellékhelyiséghez kísérték, megpróbált elszaladni, de az egyenruhások elfogták. Így fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult ellene.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kezdeményezi az előzetes letartóztatását.

A cikkhez tartozó galéria képei: