Késsel kényszerítette a taxist a bevétel átadására!

2009.02.13.

Debreceni Rendőrkap.
Mindössze 10 euróhoz jutott az a fiatalember, aki a "fuvart" követően nem elég, hogy fizetni nem akart, ő maga követelt pénzt....

2009. február 07-én 21 óra 30 perc körüli időben egy 60 éves férfi a taxijában egy Füredi úti Söröző mellett várakozott, amikor hirtelen beült mellé az autóba egy fiatalember, aki az Agráregyetem irányába kívánt utazni.

A taxis be is hajtott az Egyetem területére, ahol az egyik szervízúton utasa arra kérte, hogy álljon meg. A férfi meg is állt, majd közölte a viteldíj összegét, mire az utasa azzal válaszolt, hogy nincs pénze, így a taxis adjon neki. A taxis meglepődve felé fordult, és ekkor észlelte hogy az elkövető jobb kezében egy kb. 12 cm-es hegyes kést tartott, melyet oldalához szegezett.

Miközben az elkövető épp a taxis pénztárcája után kutatott, a sértett kiugrott az autóból, majd a helyszínről elmenekült. Az elkövető maga is, 10 euró „zsákmánnyal” kiszállt az autóból, majd elfutott.

Az alábbi grafikai rajzon látható elkövető 20-25 éves, 170 cm magas, vékony testalkatú, rövid, oldalra fésült barna hajú, ápolt hosszúkás arcú. Az elkövetés időpontjában fehér, tavaszias jellegű dzsekit és sötét nadrágot viselt.
A Debreceni Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ügyben.
Várjuk azon személyek jelentkezését, akik felismerik a fenti grafikai rajzon látható elkövetőt, kilétéről, tartózkodási helyéről tudomással bírnak, illetve aznap késő este környéken jártak és a történtekkel összefüggésben bármilyen érdemleges információval rendelkeznek.
Jelentkezni lehet személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás u. 4. szám „E” épület Fszt/1. számú hivatali helyiségében) vagy telefonon az 52/516-400/ 22-92-es telefonszámon, illetve a 107-es, 112-es segélyhívókon.

Dr. Szőke Bernadett r. hdgy